vrijdag 8 februari 2019

Benicassim 12

Het wordt al gekker in het zwembad. Vanochtend komt er een grote stoere kerel het zwembad binnen. Als hij zich heeft omgekleed, begint hij uitgebreide oefeningen, op de kant, te doen. Hijgend, kreunend en puffend doet hij rek en strek oefeningen. Ik begin me zorgen te maken over het moment dat dit "geweld" het water in zal ploffen. Inwendig stikkend van het lachen zie ik even later deze stoere kerel door het bad huppelen met zijn handjes boven zijn hoofd zwaaiend. Onderwijl maakt hij geluiden die niet zouden misstaan als soundtrack van een heftige pornofilm. Ik denk dat we morgen maar een half uur "voor" opening gaan zwemmen.




Gisteren passeren we in  het Parque Ribalta in Castellon, deze prachtige muziekkoepel. Jammer dat het kunstwerk als onderdak wordt gebruikt door daklozen met honden, die zich er uitgebreid hebben geïnstalleerd.




Langs de promenade van dit mooie park staan aan weerszijden schitterende keramische banken, de een nog mooier dan de ander.











Dit is wel het mooiste exemplaar met de bijna Jugendstil achtige afbeeldingen.



Na uren rondgedwaald te hebben in het mooie Castellon, weet mijn reisleidster altijd perfect de weg terug weer te vinden. Alvorens we op de bus stappen genieten we nog even van het zonovergoten Plaza Mayor met de daaraan grenzende Kathedraal Santa Maria, die geduldig staat te wachten op haar bezoekers.