maandag 11 februari 2019

Benicassim 15

Tijdens het koffiezetten, na onze zwemsessie, verschijnt er op televisie de zoveelste reclame voor een nieuw spelletjesprogramma. Tijdens het opgieten, jawel zo doen wij dat nog, komt Hoofd-koffiezetter met de opmerking: "Tjonge, hoeveel van die quizen en spelletjes zijn er eigenlijk op t.v.?" Ze vervolgt in alle ernst, "dat is toch eigenlijk iets voor in de winter?" ........... Euh.... soms is teveel zon ook niet goed, lijkt mij.

De koffie laten we ons heerlijk smaken. De fietsen komen onder het kleed vandaan, want het gaat vandaag naar Oropesa een kleine 8 km naar het Noorden.

Het mooie van deze fietstocht is het constante uitzicht op de Middellandse zee.

Het is de oude treinrails, die ze nu tot fietspad hebben omgetoverd. Hier en daar zijn tunnels in de berg doorgehakt en dat geeft een prachtig effect, als je weer uit de tunnel komt en de weidse zee weer voor je hebt.

Na een aantal kilometers passeren we  de Torre de la Corda een uitkijktoren: Dit wordt ook wel de "touwtoren" genoemd omdat de toegangsdeur met een touw moet worden neergelaten. Dat touw wordt dan van boven neergegooid.

In Oropesa ploffen we op een bankje langs het strand. Er staat een pittig windje uit zee, zodat we regelmatig worden getrakteerd op een zanddouche.

Het is hier verboden om met honden op het strand te komen. Het is hier al precies als in Friesland, want mocht je geen Spaans begrijpen, doen ze het ook nog eens dunnetjes over in het Catalaans.


In opdracht van Hoofd-Botanicus, moet ik deze twee planten  fotograferen. Ik denk dat ik later wel verneem wat voor bijzondere planten dit zijn.