zondag 27 maart 2016

Tavernes la Valldigna 4

Zomertijd!

Een enorme wind teistert vannacht onze camper, zelfs zodanig dat de stoelen in het rond vliegen. Maar dat is niet het enige wat ons teistert. Er zijn een aantal jongelieden naast de camperplaats neergestreken die, met de portieren open, proberen elkaar de loef af te steken voor wat betreft de capaciteit van hun autostereo. Wat mij betreft winnen ze allemaal een prijs die bestaat uit een enorme elektrische storing in hun voertuig.

SAM_0796 (800x600)

Vanmorgen wandelen we nog even het stadje in en daar krijgen we een heel kleine voorbode van wat ons te wachten staat, in de vorm van een orkestje dat voorbij trekt.

SAM_0803 (800x600)

Vlak bij de camperplaats staat een drumband hun opzwepende ritmes ten gehore te brengen. De dames vooraan slaan de 1/8 maat, het stel erachter 1/4 maat en zo verder naar achter naar de steeds zwaardere trommels. Enerverend om te zien en te horen.

SAM_0807 (800x600)SAM_0808 (800x600)

‘s Middags gaan we, om enige luiheid te vermijden, nog even op de fiets door de sinaasappel boomgaarden. Al een paar dagen lang worden we regelmatig getrakteerd op een heerlijke geur van bloesem. Nu ontdekken we dat dit hier vandaan komt. In het plaatsje Xeraco proberen we een hapje te eten, maar overal zijn ze gestopt met de keuken. Dus blijft er maar 1 keus, een ijsje en ik voel de vetrollen om mijn heupen slaan.

SAM_0813 (800x600)

Onderweg moet Misty, de hond van R&T, van een wisse dood gered worden omdat ze, onder het rijden, uit de fietstas probeert te kruipen.

SAM_0815 (800x600)

Als we bij de camperplek de hoek omslaan, slaat gelijk de schrik om ons hart. De eens zo ruige wildernis is veranderd in een gigantische parkeerplaats, waar honderden jongelui onder het drinken van enorme hoeveelheden alcohol proberen te luisteren naar de Mainstage, waar artiesten optreden.

SAM_0818

Rechts van ons de Mainstage, links jongelui die hun stereo testen, kortom een ware pandomie aan geluid.

Ons is beloofd dat het tot 12 uur vannavond duurt!…. Het is nu bijna half negen en nog steeds 21 graden.