vrijdag 18 maart 2016

Benidorm 23

Vandaag staat in het teken van de “Tandarts” , maar daarover straks meer. Want gisteren, toen we uit Albir fietsen voor de boodschappen, komen we overal vreemde snuiters tegen. Zowel mannen als vrouwen hebben vreemdsoortige, vooral groene, uitstulpels op hun hoofd en groene gewaden aan.

st-patricks-day

In eerste instantie kunnen we dit fenomeen niet plaatsen en raakt het ook een beetje in de vergetelheid. Vandaag valt het spreekwoordelijke “kwartje” en het heet St. Patrick's Day.

SAM_0706 (800x600) 

St. Patrick's Day is een Ierse nationale feestdag, die valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin.

 

Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. St. Patrick's Day wordt ook groots gevierd in de VS en Australië, landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. In veel landen is een jaarlijks groeiende groep mensen die St. Patrick's Day vieren; niet alleen Ieren of mensen met Ierse voorvaderen. Er is ook een groep zonder Ierse wortels, die zichzelf 'Irish for the day' verklaren en als ergens bier gedronken wordt dan zijn de Engelsen erbij, ook al is het bier groen.

Vandaag gaat het extra vroeg richting boulevard, want Ali moet om kwart over twaalf bij de tandarts zijn. Alweer?, ja alweer, want het gaat maar niet beter. Om negen uur worden we gebeld door de assistente van de tandarts. Met een allercharmantste Belgische tongval informeert ze naar de toestand van Ali, die dus nog steeds en constant pijn heeft. Maar Ali laat zich onze dagelijkse wandeling naar de boulevard en het daarbij behorende kopje koffie niet “door de neus boren”, dus we gaan.

SAM_0698 (800x600)

We worden weer getrakteerd op “onze” duivenman. Chic gekleed en met prachtige puntschoentjes voert hij, met miniscuul kleine kruimels, de duifjes die zich in het zand aan het “wassen” zijn. Vandaag heeft meneer, vanwege de frisheid, een zogenaamde bodywarmer over zijn eveneens witte colbert getrokken. De rode band om zijn hoed past perfect bij zijn witte schoenen met een rode onderkant.

De tandarts blijft een proces van de lange adem. Alweer is het wortelkanaal uitgeboord en gereinigd, krijgt ze antibiotica voorgeschreven en mogen we dinsdag weer terugkomen. De eerste 400 euro is reeds betaald de rest volgt bij de “eindafrekening”.

Wordt vervolgd…….