vrijdag 11 maart 2016

Benidorm 16

Vandaag staat in het teken van de camper van R&T ophalen in Calpe, waar de camper in de overdekte stalling staat. Ze zijn er, vorig jaar oktober, mee naar Spanje gekomen om dan dit voorjaar ermee naar Nederland te rijden. Maar het ophalen wordt niet een simpel naar Calpe rijden, camper ophalen en weer terug. Nee het wordt een dagje uit. Via Altea rijden we de touristische route en dwars door de bergen. Je merkt dat R&T hier al ruim 25 jaar komen, want ze kennen de omgeving op hun duimpje. Na bijna iedere bocht weten ze wel iets te vertellen over bewoners en of de omgeving. In Calpe gaan we eerst de camperplek bekijken, waar ze vorig jaar met veel plezier een paar dagen stonden.

SAM_0635 (800x600)

Daarna naar de boulevard van Calpe waar we een lekkere bak koffie en een heerlijk broodje eten en dat in het zonnetje. Let vooral op de twee verkopers van allerlei snuisterijen, zoals zonnebrillen en kettingen. In de 45 minuten dat we daar hebben gezeten zijn er, naar schatting, minstens 6 verkopers langs geweest.

SAM_0634 (800x600)

Ook in Calpe ligt een hoge berg pal aan het strand, precies zo eentje die we ook in Benidorm kunnen zien.

SAM_0638 (800x600)

Midden in het stadje ligt een meer, dat bewoond wordt door talrijke flamingo’s .

Nadat we de camper hebben gehaald, bijt ik me stuk op de sateliet installatie die zich niet meer wil richten. Maar met het bellen van diverse firma’s die een noodzakelijke update kunnen verzorgen, haal ik in ieder geval mijn Spaans en Engels weer een beetje op.