zaterdag 5 maart 2016

Benidorm 10

Geen ontbijt buiten, want daar is de wind net iets te fris voor. In de schaduw blijft het bij een 14 graden en dat is fris, neem dat maar van mij aan.

SAM_0603 (800x600)

Als we rond kwart voor elf richting de boulevard wandelen zitten deze knapen al aan het bier. De heren rechts aan de tafel dreigen al in de schaduw te geraken en dan blijken de T-shirts toch net ietjes te fris. Neem daar nog een lekkere plons koud bier bij en “doe kriegst bloumen op de pokkel, mienjong”. Maar ja, als je hier maar een paar dagen bent, moet je de hele dag benutten.

SAM_0605 (800x600)

Dan hebben de feestvierende knapen op de boulevard het stukken beter bekeken. Lekker je pilsjes wegtikken in het zonnetje, dan kan zelfs het T-shirtje uit.

SAM_0606 (800x600)

We blijven even hangen bij het zogenaamde “balletje, balletje”. Wat is het een ongelooflijk geraffineerd spel dat daar wordt gespeeld. We tellen 5 medewerkers, die zich onder het publiek mengen. De dame links op de foto is daar eentje van en de mevrouw met de plastic zak ook, de heer rechts is ook verdacht, alsook diegene die juist achter de lantaarnpaal schuil gaat. Om de beurt spelen deze mensen het spel van het raden onder welke halve aardappel het balletje ligt. Soms verliezen ze, soms winnen ze en wordt hun inzet verdubbeld. Het gaat razendsnel en lijkt het alsof de spelleider soms slordig wordt en het voor iedereen duidelijk is waar het superkleine balletje ligt, omdat die er half onderuit steekt. Drie Engelse knapen zien hun kans schoon, als weer eens het balletje half zichtbaar is. Een van de knapen trekt zijn portemonee en geeft 20 Euro. Dat blijkt niet genoeg en wat er nu gebeurt is bijna niet te volgen, maar de twee andere knapen moeten bijspringen en de biljetten van 20 en 50 euro vliegen heen en weer. Omstanders roepen, “Don’t believe him, don’t believe him”. Tot die tijd blijft het balletje half zichtbaar en wordt zelf nog duidelijker als een jonge meid de aardappel half optilt. Maar op het moment dat de financiën zijn afgerond, is het balletje verhuisd naar een andere aardappel.

SAM_0607 (800x600) 

Al ruziënd en elkaar de schuld gevend druipen de Engelse knapen af. Ook mij verbaast achterlatend en nog steeds niet begrijpend hoe ze dit flikken.

SAM_0611 (800x600)

Gelukkig voor de “balletje, balletje” exploitanten komt er weer een bus met verse slachtoffers aan.