maandag 14 maart 2016

Benidorm 19

Er zijn van die dagen dat je ego een enorme boost krijgt, maar daarover straks meer.

Allereerst maar weer eens een compliment voor mijn lieve paparazzi fotografe, want iedere dag sleept ze haar fototoestel mee om foto’s te maken waarmee ik wat zou kunnen in deze blog.

SAM_0669 (800x600)

Daar komt nog bij dat ze ook nog eens mooie plaatjes ziet, die iedere normale sterveling pardoes voorbij zou lopen. Kijk eens naar dit prachtige plaatje. Terwijl wij in een frisse schaduw onderweg zijn naar de boulevard, ziet zij deze bergen in de zon liggen, terwijl de regenwolken om de top van de berg blijven hangen. En dan ook nog eens oog hebben voor dat helderblauwe hek. Maarten Tissing ( beroemd Groninger schilder die altijd een contrast in zijn werk stopt) zou er jaloers op worden. Ik ben, net als de bergen, met dit plaatje in de wolken. Toevalstreffer zegt U?

SAM_0670 (600x800) SAM_0671 (600x800)

Ziet U die twee mannetjes op de linker foto, die een volledige nieuwe wand aan het opmetselen zijn aan de buitenzijde van deze flat? Nou, mijn eigen huisfotograaf wel! “Kijk daar eens, want doen die daar?” Op de rechter foto zie je ze hangen.

SAM_0673 (800x600)

Of als ze plotseling blijft staan, haar toestel grijpt en deze bewoners van de bouwval links vastlegt.

SAM_0675 (800x600)

Of op de terugweg vanaf TorreLevante, deze “Stijl Iconen” van Britse afkomst vereeuwigt.

SAM_0668 (800x600)

Soms kunnen die Engelsen letterlijk voor ons het “Dak Op”. Wel, Ali zorgt voor het bijpassende beeld. Voor mij zijn deze plaatjes goud waard. Want neem van mij aan dat ik echt niet zonder deze plaatjes iedere dag inspiratie heb om een paar letters aan deze digitale wereld toe te voegen.

Op dit moment zit Ali bij de tandarts, waar ze vorige week maandag al naartoe was om zich aan een pijnlijke kies te laten helpen. De hele week heeft ze pijn gehouden, dus vanmiddag is ze weer naar de smoelsmid.

Oh ja, die Ego boost! Vanmiddag, na de koffie bij TorreLevante werp ik mij op de Mecatronic satelietschotel  van R&T. Na diverse pogingen zet ik door, “want geen dooie dingen baas is mijn motto”. Plotseling krijg ik verbinding met de sturing van de antenne. De Update verloopt zonder fouten en laat ik de schotel naar Astra 3 ( 23.5 East) zoeken. Geen soelaas, dus dan maar naar Astra 1 ( 19.5 East) … en zie daar, contact. Vanuit daar Scan ik naar de kanalen op Astra 3 en dan….., vindt de “Positioners” Astra 3 zonder mankeren.

Zoals Theo het verwoord “Nu heb’t zig dr “25 professionals” mee bemuit en Gij lost et op!” (Brabants).

Kijk mensen, dit soort ervaringen is onbetaalbaar.