zaterdag 12 maart 2016

Benidorm 17

De blog van vandaag heeft een Engels sausje. Want laten we wel wezen het continent Engelsen, hier in Benidorm, is enorm. Zonder er een kwalificatie aan te hangen, blijft het een uitzonderlijk volk. Links rijden en niet de Euro voeren als betaalmiddel zijn nog redelijk geaccepteerd. Hun kleding keuze is over het algemeen iets minder voor de hand liggend.

SAM_0648 (800x600)

Op onze ochtend wandeltocht naar de boulevard komen we vandaag een prachtig voorbeeld tegen, welke de verschillen niet beter kunnen aangeven. Er passeert ons een stel dat perfect gekleed is. Volgens Ali is het designkleding dat beide dragen. Ik ga niets zeggen over de manier waarop mevrouw zich door de wereld beweegt, maar neem maar aan dat het een aangename aanblik is. Perfect gekleed en bewegend passeren zij, op hun beurt, een Engels stel. Het is een “perfect example” van hoe groot de verschillen in kledingkeuze kunnen zijn. Ook hier laat ik mijn commentaar achterwege over het bewegingspatroon van de Engelsen, maar het is iets minder charmant.

SAM_0649 (800x600)

Dan de grootste verrassing van vandaag! Dit verschijnsel geeft wel aan welk belang de gemeente Benidorm hecht aan het aanwezig zijn van Engelsen. Afgezien dat de Spanjaard zich, in het verkeer, gedraagt als een “Gentleman” en al ruim van tevoren remt als je de zebra nadert, hebben ze hier dit bedacht om de Engelsen nog meer, tegen zichzelf, in bescherming te nemen.

SAM_0652 (800x600)

Dat ze vervolgens zichzelf enorm tekort doen door de gehele dag op schoenen te lopen, of liever gezegd sloffen, die uit dit soort winkels komen. Want wat kun je verwachten van een paar schoenen voor de prijs van 3 euro.