dinsdag 8 maart 2016

Benidorm 13

Strak blauwe luchten en zon, maar de temperatuur komt niet boven de 14 graden. We drinken weer koffie bij Torres Levante en maken dan een ruime wandeling via het oude stadsdeel van Benidorm. Iedere keer zien we kans om een ander deel van Benidorm te bekijken en kennelijk zijn we nu in het pure Engelse deel beland.

SAM_0623 (800x600)

Het is rond twaalf uur, als we de diverse Engelse terassen passeren. Luide muziekklanken schallen door de straten en echoën tegen de hoge appartementen weer terug. Op de terrassen zitten de Engelsen luidruchtig te zijn, de meesten met ontbloot bovenlijf en grote “pints beer” in hun hand. Herhaalde malen word ik luidruchtig begroet met “Hello Boss” of “Chieff” en ga ik ervan uit dat dit niet hun eerste biertje is. De meest uitbundige uiting aan deze Engelse straat zijn wel deze vier beroemdheden. Voor de jongeren onder ons, van achter naar voren, Ringo Star, Paul Mc’Cartney, George Harrison en John Lennon, oftewel de “Fab Four”, oftewel The Beatles.

SAM_0624 (600x800)

Even verderop komen we deze gigant tegen en laat ik Ali even zweten over de naam van deze meneer. Hij werd bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen en groeide uit tot een van de beste en populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij stond bekend om zijn extraverte podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens. Hij staat ook in de boeken als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem. Freddie Mercury!

SAM_0621 (800x600)

Even verderop komen we een dierenwinkeltje tegen, dat is afgeladen met allerlei te koop staande hondjes, in diverse afmetingen, zoals deze schattige chiwawa’s. Het verbaast ons niet dat er vooral oudere mensen zich voor de etalages staan te verlekkeren. We schrikken van de prijzen voor deze kleine hondjes, want je moet ruim 600 euro aftikken voor deze droppies.

We sluiten de middag af door even een wijntje te drinken bij R&T.