dinsdag 25 augustus 2015

Sneek 7

Een dag van koffiedrinken bij broerlief en daarna “Shoppen”.

Want laten we eerlijk zijn, je kunt niet met je camperkloffie op de begrafenis van je vader rondstappen, nietwaar. Dus gaat het rond 12 uur, na de koffie bij grote broer en schoonzus, richting het centrum van Sneek. C&A is de eerste die je dan tegenkomt, tenminste, als je de fiets in de Kruizebroederstraat neerzet. Jongens wat is er een hoop veranderd in “mien Stadsje”. Maar gelukkig de “Twa Sjillen” bestaat nog, ja inderdaad, “Twee Wielen” een fietsenmaker waar ik op mijn 16e verjaardag een Puch kocht voor 674 gulden.

IMG_20150825_123435 (800x600) Even verderop, om het hoekje, De Witte Kat, die ik nog  “eigenhandig” gebouwd heb. Ik meen rond 1966, in dienst van timmerbedrijf Boomsma, die om de hoek haar werkplaats had.

De “bijvangst” in C&A is een enorm wilde Marokkaanse broek, waarvan ik niet verwacht dat die op de begrafenis gedragen gaat worden. Na een broodje bij “Le Provence” op het Schaapmarktplein, gaat het via Miss Etam, naar “De Duif”.

de Duif

Om heel eerlijk te zijn heb ik in mijn jeugd nooit 1 moment gedacht dat ik ooit nog eens deze winkel zou binnenstappen. Voor de niet Sneekers, de Duif, (alleen de naam al) is een ietwat ’bekakte’ winkel, “waar het ietsje duurder is.”  Ik zal een langer verhaal kort houden, maar we verlaten de winkel met niet 1 outfit, maar met 2 ensembles. Natuurlijk moeten daar wel nog even nieuwe laarsjes bij, maar omdat de huidige handtas, qua kleurcombinatie, niet helemaal strookt, komt daar ook een nieuwe voor.

Kortom, om 5 uur zijn we weer bij de camper, compleet afgedraaid.