donderdag 6 augustus 2015

Gasselte 25 (de laatste)

Een maand lang “de Lente van Drenthe” zit er alweer op. Deze laatste dag, zonder kinderen, gebruiken we om een fiets tochtje te maken en dat draait uit op een ‘memory lane’. Via Eext en Anloo, gaat de tocht naar Annen.

SAM_9383 (800x600) (2)

In Anloo maken we een extra rondje om de kerk, waar beide zoons zijn gedoopt, om een goede foto te krijgen. In Annen gaan we nog even langs Albert en Truus, maar helaas zijn die niet thuis. Wel schrik ik ervan dat de verbouwde boerderij waar ze in wonen nu pal op de nieuwbouw staat, terwijl 35 jaar terug ze een eind buiten het dorp en midden in het land woonden.

SAM_9388 (800x600)

In het dorp is ook het nodige veranderd, zelfs zoveel dat we even moeite moeten doen de Borghoornseweg nr. 2 te vinden. Ons huis 35 jaar geleden. In het winkelcentrum, jazeker, Annen heeft tegenwoordig een winkelcentrum, kopen we een Drentse Turf en een Heide koek, heerlijke koek met mierzoete spijs gevuld.

SAM_9380 (800x600) (2)

Onderweg, midden op de weg, zit een vogeltje. Het zit zo  roerloos dat we in eerste instantie denken dat het niet meer leeft. Gelukkig kan ik het beestje er toe bewegen om van de weg af te fladderen.

Morgen gaan we Pake even bezoeken, want na zijn val met de fiets heeft hij tot overmaat van ramp ook nog eens zijn heup gebroken.