vrijdag 14 augustus 2015

Hüde 5

IMG_7118 (800x450)

Het is drukkend warm, drukkend en broeierig, en het meer ligt er als verlaten bij. Vannacht heeft het hard geregend en de verwachting is dan ook dat het vanavond of vannacht gaat onweren.

IMG_7116 (800x450)

Omdat Ali, kost wat kost, haar nieuwe badpak wil showen wordt er ook vandaag gezwommen.

IMG_7115 (800x450)

Werd er gisteren nog fanatiek door de buurmeisjes gesurfd, vandaag moeten ze zich vermaken op een vlak meer en wat is er dan leuker om een hondje en zijn baasje van 10 jaar ook mee te nemen.

Als we weer terugkomen op de camperplek is het al weer veel drukker geworden. Diverse campers zijn erbij gekomen, maar ook de eigenaren van de tegenover ons staande caravan. Het is een klein gevalletje en ze zijn samen bezig er een tent voor te zetten.

IMG_7120 (800x450)

Het is een ware “uitdragerij” want de hele auto is leeg gehaald. Later begrijp ik waarom, maar eerst zijn ze ruim een half uur in de weer dat ding op te zetten. Ik kan er niks aan doen, maar het is een soort ‘Comedy Capers’, je weet wel van die zwart wit filmpjes van vroeger. De tent stort een aantal keren volledig in elkaar en dan komen de beide heren er gezamenlijk onderuit kruipen en begint de voorstelling opnieuw. Op een of andere manier deugt er iets niet met de bijgeleverde stokken, want die krijgen ze niet  gemonteerd. Als ze het opgeven, wordt de tent weer heel netjes opgevouwen en in de auto gelegd en komt er een andere tent uit de stapel. Dit is een veel ouder exemplaar en kennelijk de originele. Nu begrijp ik ook de uitdragerij, want je wil wel zeker weten dat je ‘alles’ erbij hebt als je een nieuwe tent opzet.

Tja, als je zo een hele dag bij de camper zit te puffen, lijkt alles wel een avontuur.