zaterdag 1 augustus 2015

Gasselte 20

Een nieuwe week betekent nieuwe bewoners en vooral nieuwe vriendinnetjes voor Romy. Daar komt nog eens bij dat het weer zich weer van haar beste kant laat zien, dus gebeurt alles weer buiten.

SAM_9349 (800x600)

Was opa gister nog het slachtoffer, nu is een ‘nieuwe’ vriendin het lijdend voorwerp. Romy heeft liever vriendinnetjes die jonger zijn dan zij zelf. Dat heeft 2 voordelen zegt ze, “de kleinere meisjes zijn nog niet eindeloos met hun telefoon in de weer en ze luisteren beter”. Dat laatste maakt het natuurlijk gemakkelijker om zelf meer te kunnen bepalen hoe de dingen gaan. 

Maar  vanmorgen moet er toch eerst weer een tripje naar Gieten gemaakt moeten worden om de nodige boodschappen en de meer onnodige versnaperingen in te slaan. Ook moet er nieuwe verlichting, ter bescherming van de luifel haringen, gekocht worden. De vorige is gesneuveld doordat er een fiets op werd geparkeerd.

IMG_20150801_130433 (600x800)

Onderweg komen we nog een wezeltje tegen, die iets te voorzichtig is overgestoken.

SAM_9346 (800x600)

S 'middags gaat de goegemeente richting het schminken, waar de kids  omgetoverd worden tot een dier. Eergisteren bleef het nog bij een zonnetje op haar wang en het washandje, waarmee het gezicht voor de nacht gereinigd is, moet in de kookwas anders blijft het een geel doekje.

Ik ben benieuwd hoe dit vanavond gaat.