dinsdag 11 augustus 2015

Hüde 2

Gisteravond worden we getrakteerd op een enorme onweersbui, gepaard gaande met hevige regenval. Het weerlicht is werkelijk spectaculair, als is de plek waar we staan een beetje beangstigend, namelijk pal onder een enorme boom. Terwijl we naar Floortje Dessing, op Sint Helena kijken (jawel, waar Napoleon naartoe is verbannen, na zijn verlies bij Waterloo en is overleden) vraagt Ali zich af of de schotel niet naar beneden moet. Ik zelf denk dat de dikke boom eerder getroffen gaat worden. Of dat een geruststelling is, vraag ik me af.

SAM_9423 (800x600)

Die boom kiezen we uit omdat het de komende dagen heel erg heet gaat worden, volgens de verwachtingen en dan is een beetje schaduw wel lekker bij 28 graden. Rechts op de foto zie je ons toilet gebouw, met als extra een douche. Ali was door de beheerder van de belendende camping al gewaarschuwd over de abominabele toestand van het sanitair. Ook op de de NKC App voor camperplaatsen heeft iemand een vernietigende  review over deze voorziening geschreven. Geen aanrader dus.  Ik heb er reeds een douche genomen en diverse malen gebruik gemaakt van de toilet voorzieningen. Soms vraag ik mij af hoe een dergelijke situatie bij dit soort klagende mensen thuis is.

Als voorbeeld. Op de verschillende reizen, die we met groepen hebben gemaakt, wordt er geloot om de toegewezen plek op de camping. Wij hebben, tot nu toe, niet anders dan prachtige plaatsen geloot. In gesprekken met anderen, op diezelfde reizen,  hoorde ik dat deze mensen alleen maar “slechte“ plekken hebben geloot. Volgens mij is het een kwestie van perspectief.

SAM_9419 (800x600)

Ons plekje ligt aan de Dümmer-See en is bijna Idyllisch te noemen. Een meer dat, aan de kant, begint met een diepte van 50 cm en daarna oploopt tot maximaal 1.50 meter is ideaal voor surfen en zeilen, zelfs voor Ali, maar ik krijg haar niet zo ver om een bootje te huren.

SAM_9418 (600x800)

Een beetje jaloers ben ik op deze meneer die bezig is zijn surfboard voor te bereiden om een rondje te surfen. Zeker als hij zijn shirt uittrekt, om op zijn plank te stappen, wil ik onmiddellijk het surfen weer oppakken, want zijn zogenaamde “sixpack”, of in het Nederlands “wasbordje” is indrukwekkend.

Natuurlijk is dit,voor mij althans, te laat .