zondag 1 september 2019

Holzminden 5

15 graden maar liefst, het verschil tussen gisteren en vandaag. Het is nu krap 17 graden en de regen is vannacht al begonnen. Even lijkt de zon het te winnen van de bewolking, maar dan krijgt die laatste de overhand. Nu is het helemaal niet erg, want 32 graden is wel heel warm.

Maar die warmte trekt natuurlijk wel de meest aparte vaartuigen aan. Jezelf heerlijk stroomafwaarts laten dobberen, onderwijl aan de bar hangend, met een hapje en een drankje, vooral dat laatste.

Of wat te zeggen van dit echtpaar, die hun Crocs gebruiken als drijfmiddel en zo stroomafwaarts heerlijk van de afkoeling genieten. Hoedje op tegen de zon en de zonnebril mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Een en ander is natuurlijk niet helemaal zonder gevaar, want ook dit soort figuren maken gebruik van de Weser. Als die even niet opletten kunnen de wreedste ongevallen gebeuren.

Kijk zo kan het ook! Motor uit het water en de peddeltjes erbij om te sturen. Ik weet het stroomopwaarts is dat natuurlijk een stuk lastiger.


Terwijl wij genieten van een heerlijke gerookte Forel, die  spreekwoordelijk met huid en haar wordt verslonden......

drijft er een gigantische, voor dit water, rondvaartboot voorbij. Verwonderlijk dat er geen enkele passagier op te zien is.

Kortom in deze rustige omgeving is er reuring genoeg, voor ons camperaars......