donderdag 19 september 2019

Hoenderloo 1

De koers, die is uitgestippeld, ligt in westelijke richting en gaat naar De Hoge Veluwe.

Als we de lager gelegen gebieden verlaten, die overigens door dit soort molens droog worden gehouden, lijkt het alsof het weer steeds mooier wordt.

Ook neemt het aantal zogenaamde "Wildviaducten" toe, zoals deze, die nog in aanbouw is. Wildviaducten worden gebruikt om de gebieden, die door de aanleg van  snelwegen worden doorsneden, weer met elkaar te verbinden.

Om maar even duidelijk te maken, dat we de Achterhoek verlaten, maakt Hoofd-foto's dit plaatje. Mij schiet onmiddellijk door het hoofd, dat dit soort feesten de uitgelezen kans is om te gaan "brommers kiekn".

Als we de Veluwezoom zijn genaderd, worden we door borden op de hoogte gebracht op een kans, dat we "Wild" kunnen tegenkomen. "Little do we know".

Steeds verder rijden we de bossen in en ik vrees al met grote vreze of we ├╝berhaupt wel een plek krijgen met satellietontvangst.  Als we ons bij de receptie van 't Veluws Hof melden en een plek "met ontvangst" vragen, zie ik meneer al verschieten. Na een studie naar "vrije" plaatsen vindt hij een plekje, pal achter het sportveld, met vrij zicht naar het Zuiden.

We verwonderen ons over de vreemd omgewoelde aarde, op het hoekje van het sportveld. Na enige studie en navraag ontdekken we dat dit het werk is van "Wilde zwijnen". Dit betekent, dat we vannacht bezoek kunnen verwachten van deze wroet-vrienden. Sinds 14 dagen blijken ze het wildrooster niet meer als een obstakel te zien en bezoeken ze de gehele camping.

Denk niet, dat dit een "ver van ons bed show"  gaat worden. De door ons alweer herstelde omgewoelde grond bevindt zich zelfs pal voor onze camper.

Voor vannacht verwacht ik dat we "knorrend" van genot zullen slapen.

Alvast Welterusten!!!