dinsdag 17 september 2019

Henxel 2

Henxel ligt ten noordoosten van de plaats Winterswijk. In het verleden leefden de bewoners vooral van de landbouw, maar tegenwoordig hebben veel boerderijen hun agrarische functie verloren. Het buurtschap krijgt zo ook een functie als landelijk woongebied.

Dit is meestal de aanhef, die ik gebruik als ik door mijn schrijfinspiratie in de steek wordt gelaten. Want het is de 3e dinsdag in september en dat betekent Prinsjesdag. Met de daaraan verbonden troonrede en natuurlijk de rijtoer van de Koning door den Haag. Eigenlijk komt het erop neer, dat ik de gehele rijtoer voor de televisie uitzit. Wij, pensionado's , gaan er weer lekker op vooruit, tenminste, volgens de zogenaamde koopkracht plaatjes.

Met deze positieve berichten gaan de beide dames Winterswijk in om de voorraden aan te vullen. Eindelijk weer de AH en de Hema voorhanden,. Voor het geval je nog een "Kasehobel" nodig mocht hebben, kun je nu gewoon om een kaasschaaf vragen. Wat is het toch een heerlijk land, dat Nederland.

Terwijl de dames voor de inwendige mens zorgen en de verschillende regenbuien proberen te ontwijken, liggen de heren stevig na te denken en bestuderen ze tegelijkertijd de binnenkant van hun oogleden.

Rond kwart over vieren komt Jikke ons uitnodigen voor een borrel. Gezellig keuvelend over allerlei culturele hoogstandjes, die we onafhankelijk van elkaar hebben beleefd, komen de versnaperingen op tafel.
Achtereenvolgens verdwijnt er een pak met tuc koekjes, die worden gevolgd door....


de gehele inhoud van een pak kaaskoekjes, die we ons heerlijk laten smaken, om vervolgens....

hun gehele Brie voorraad naar de eeuwige jachtvelden te helpen.

Ik denk, dat we morgen maar weer een kijkje in het centrum van Winterswijk moeten nemen, zodat de buurtjes hun smikkelvoorraad weer aan kunnen vullen.