maandag 9 september 2019

Hamelen 1

We verlaten Holzminden, nadat we bij Wilfried hebben afgerekend. In de camper rekent Hoofd-financiƫn het allemaal nog eens na en komt tot de slotsom dat hij de stroom niet heeft berekend, die apart afgerekend moet worden. Dus ga ik nog een keer terug. Maar hoe hij het berekend heeft snappen we nog niet, maar het klopt allemaal volgens Wilfried Wagner: "Holander bekommen immer Rabat" (Nederlanders krijgen altijd korting) grapt hij nog maar eens. Na nog wat inkopen bij de Edeka kunnen we op weg. We zijn Holzminden nog niet uit, of we stuiten op een enorm bord met "Umleitung" en een groot rood kruis voor de richting Hamelen.

Hoe TomTom het doet, doet ie het, maar kennelijk heeft het apparaat al, van tevoren, een alternatieve route uitgestippeld. Wat een verademing met ons vorig navigatiedoosje.

Nog even moeten we aan "herr Wagner" denken als we verzeild raken in deze "Nibelungen".

Het is en blijft een mooie wereld hier in Nedersaksen, ondanks dat we een deel van de "Marchenroute" (sprookjesroute) mislopen vanwege de omleiding.

Vlak voor Hamelen komen we nog een stukje Munchhausenland tegen. U weet wel, die Baron van de absurde verhalen, waarbij hij zichzelf aan de haren uit een moeras trekt, zich laat afschieten op een kanonskogel en naar de maan klimt om zijn wapen terug te halen.

Even zo absurd zijn de prijzen van de door Hoofd-route uitgezochte camping. € 33,50 per nacht, tenzij we ergens ver achteraan gaan staan, dan hoeven we maar € 20,- te betalen. Voor de rest ziet de camping er modderig en onverzorgd uit. Wel is er een nieuw sanitair gebouw, zegt een poster op de deur, maar waar wij moeten staan is dat op de fiets nog een eind.

We zoeken de camperplaats op, daar waar we jaren geleden al eens hebben gestaan.

En nee, die heeft niet het mooie uitzicht op de Weser, maar dit is ook camperen.

We halen de fietsen van de camper en gaan een eindje fietsen..