dinsdag 3 september 2019

Holzminden 7

Vanmorgen is het wederom 12 graden, maar vandaag strijkt Hoofd-ontbijt over haar hart en blijven we binnen voor het ontbijt. Nu heeft het er ook mee te maken, dat de zon niet schijnt en het nu echt frisjes aanvoelt.

Vanmiddag stappen we op de fiets om, langs de overkant, richting Corvey te fietsen. De luchten zijn zwanger van de regen, maar de bevalling laat op zich wachten.

Als we ons omdraaien worden we op een prachtig vergezicht op Holzminden getrakteerd. Het zijn deze momentjes die een fietstocht waarde geven.

De oude spoorbrug over de Weser kan wel een likje verf gebruiken, hoewel dit ook wel weer z'n charme heeft.

Langs de fietsroute staat dit bankje met daarnaast een groot kruis. Op het kruis staat te lezen; "Gross ist Gott in der Natur, du findest Ihn in jeder Spur. Doch willst du Ihn nog Grosser sehen, so bleib for diesem Kreuze stehen."
Ik sta nog een tijdje voor het kruis, terwijl ik me afvraag hoelang ik hier nog moet blijven staan om het wonder te aanschouwen.

In Hoxter drinken we een heerlijk kopje koffie met "Phlaumentorte" en wandelen nog even door dit prachtige stadje. Als ik een foto wil nemen van één van de vele mooie gevels, valt mij een muzikant op.

Ik ben bang dat als hij op deze wijze blijft spelen maar weinig centjes in zijn gitaarhoes terug zal vinden. Misschien vindt hij de akoestiek op die plek beter, wie zal het zeggen.