maandag 16 september 2019

Henxel 1 (Winterswijk)

De dag begint triest, maar dat is meer lichamelijk. Kennelijk was het allemaal wat veel, spaghetti ijs (met veel slagroom), blauwe kaas en om het af te toppen een copieuze maaltijd in het restaurant, naast de camping. Vier uur zie ik het worden!
Om kwart over 8 gaat de wekker. Het plan is om eerst "even" naar Obelink te gaan, om vervolgens de camping op te zoeken. Obelink is een grootschalig bedrijf in kampeer artikelen. Hierbij moet je denken aan een tentharing tot een compleet ingerichte camper en alles wat daar tussenin zit.

Even over half twaalf rijden we Nederland weer binnen, waarbij moet worden aangetekend dat Vodafone ons vlak 'voor' de grens, van harte welkom heet .... in Duitsland.

Obelink neemt ruim anderhalf uur in beslag. We staan hier  3 keer voor een enorm drukke balie, waar we steeds worden doorgestuurd naar de volgende, maar de 3e heeft het benodigde onderdeel.

Op naar de camping "het Wieskamp", maar.... dat valt niet mee. Hoofd-route heeft bij het aanrijden al een omleiding geconstateerd en juist daar moeten we, naar de camping toe, langs. Toch maar proberen, want je weet het nooit, tenslotte zegt TomTom dat het kan.... nou nee dus. Hoofd-wegomlegging laat mij 10 minuten lang tegen de TomTom in rijden. "Volg bord met nr. 2 maar" is haar oplossing". "Waar gaat die naartoe dan?" vraag ik nieuwsgierig.  "Dat weet ik niet!" is het verrassende antwoord. Dwars door Winterswijk gaat de route, totdat de omleiding eindigt en een bordje Henxel in beeld komt. Geweldig, het doet me sterk denken aan het moment dat wij in een grote buitenlandse stad, na uren ronddolen, de terug weg zoeken en Hoofd-route vasthoudt aan de tramrails. "Want die heb ik eerder gezien".

"Het Wieskamp" biedt een hoop, ondanks de ACSI korting. Gratis Wifi, en.....

de witte deur links biedt toegang tot ons "eigen privé" toilet en douche.Het is werkelijk niet te geloven, zoveel luxe naast je camper, je zou hier bijna gaan wonen.

Morgen maar eens kijken of we hier een beetje kunnen fietsen.