woensdag 18 september 2019

Henxel 3

Het wisselvallige weer speelt ons parten, of laat ik eerlijk zijn, de dames zitten met een dilemma. "Doen we de was wel, of niet".

Dat piekeren gaat door tijdens het "Koffie kleumen", want de jassen mogen tijdens het kopje koffie wel even aan.

De knoop wordt doorgehakt, de droogmolen opgebouwd en de was opgehangen.

Maar ai,ai, ai, als de eerste regendruppels zich aankondigen is goede raad duur. De parasol is één van de opties, maar die is van stof, dus moet ook weer drogen. Een plastic vuilniszak en een idem tafelkleedje is de oplossing, volgens de dames.
Tijdens de bui starten wij een nieuwe serie op Netflix....Arne Dahl.. totdat..

het maai-monster langs komt scheuren en rondom de kunstgras plekken het gras kort gaat maaien.

Als het weer een beetje opknapt stapt "iedereen" op de fiets om een kijkje te nemen in het centrum van Winterswijk. Wikipedia meldt; Winterswijk is een dorp in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland, en de hoofdplaats van de gemeente Winterswijk." Inderdaad er wordt gesproken over een dorp en dat verbaast ons hogelijk.

Deze Mondriaan koe legt een link naar de kunstschilder Mondriaan. U weet wel, van o.a. het "Boogie Woogie" schilderij. In 1880 verhuist het gezin Mondriaan naar Winterswijk, waar de vader Hoofd van de school wordt.

Het centrum van Winterswijk is een gekke mengeling van oude bewoning, afgewisseld met veel moderne nieuwbouw.
En dan een kopje cappuccino  bij de Hema, tenminste wat daar voor door moet gaan, want ze zijn de koffie kennelijk vergeten.

Morgen gaan we richting De Hoge Veluwe en het belooft een weekeinde met mooi weer te worden.