donderdag 5 september 2019

Holzminden 9

Als je wat langere tijd op een plek staat, gaan de gewoontes van je buren je steeds meer opvallen. Zo staan voor ons wat oudere Duitsers, die een vast patroon in hun dagritme hebben. Opstaan, camper ombouwen van slaapplaats naar zitplaats, ontbijten, wanneer mogelijk naar buiten en dan komen de fietsen onder het kleed vandaan. De laatste dagen wordt er een stok aan de fiets gebonden. Hoofd-fruit veronderstelt dat dit is om appels, peren en pruimen uit de boom te slaan. In deze hele omgeving staan langs de kant van de fietswegen hele rijen van dit soort vruchtdragers. Het leuke is, dat ze hun oogst steeds vakkundig weten te verbergen voor nieuwsgierige blikken van hun buren. Om klokslag half 4 wordt de thee geserveerd, je kunt er bijna je horloge op gelijkzetten.
Achter ons staat een stel dat de hele dag, tot 's avonds laat, buiten zit. Met één kanttekening, meneer komt rond 12.00 uur buiten en tot die tijd zit mevrouw, vanaf 8.00 uur en dik aangekleed, al buiten. Ook zij hebben kennelijk een zogenaamde ombouw camper, waarbij het bed tevens zitplaats is en moet worden omgebouwd als zodanig. Hoofd-gezondheid vermoedt dat meneer gezondheidsproblemen heeft.

Oké, vandaag is het een "rustig aandoen dagje." Behalve de inkopen, maar de Edeka ligt naast de "Wohnmobil Stellplatz" buiten de camping, dus dat is niet een grote klus.

Deze foto is van de zogenaamde "Wiese", de weide naast het zwembad en de camping.

  Verder is de indeling van de garage grondig aangepakt. We hebben 2 nieuwe stoelen aangeschaft, die smaller zijn dan de stoelen die we hadden en passen daardoor gemakkelijker in de garage. Maar dan moet er wel weer een nieuwe indeling gemaakt worden. Dat betekent, dat alle spullen eruit moeten en alles een nieuw plekje krijgt. Er zijn van die onhandige zaken bij, zoals de satellietschotel en de driepoot daarvoor. Verder een droogrek en een extra parasol. De tafel past net niet waar Hoofd-inpak die had gedacht, maar ook die krijgt een mooi plekje.

Het weer helpt niet echt mee. Het ene moment sta je te puffen van de warmte om, na een tijdje, er een jas bij aan te moeten trekken, omdat de zon achter de dreigende bewolking schuil gaat.

Inmiddels zijn onze buren, voor, verkast en hebben we nieuwe buren gekregen. De stoeltjes worden buiten gezet en er wordt lekker van de zon genoten...... totdat ze worden overvallen door een enorme regenbui.