zaterdag 21 september 2019

Hoenderloo 3

Het belooft een mooie dag te worden. Dat noopt Hoofd-was om een machine vol te stouwen met vervuilde lakens, slopen en kleding. Mink is zo vriendelijk geweest hun droogrek buiten te laten staan, zodat ze haar wasjes mooi kwijt kan.
Tijdens de koffie, waar overigens peperdure tompoezen geserveerd worden, springt Hoofd-wild spotten plotseling op en vliegt achter de camper.

Wat blijkt, ze heeft een eekhoorn gespot. Nu zal de doorsnee lezer of lezeres denken, "Nou en?", maar voor haar is een dag pas echt geslaagd als ze ook maar iets van wild heeft gezien. Het lijkt trouwens wel of het beestje voor haar zit te poseren. Ik zeg: "ijdelheid komt ook in het dierenrijk voor"

We gaan voor een fietstochtje van een kleine 12 km, dwars door de bossen rondom Hoenderloo.
Dit soort prachtige lanen doorkruisen we. In de verte staan Jikke en Mink te wachten tot dit plaatje geschoten is.

De eigenlijke reden van deze fotopauze is deze "knuffelboom". Jaren geleden riep onze jongste kleinzoon bij het zien van een boom, die tegen een andere boom geleund staat: "kijk oma een knuffelboom". Waarbij je van de omgevallen boom rechts op de foto zou kunnen zeggen dat die is "dood geknuffeld". Zo heb je volgens hem ook nog een "opeet boom", die door paddenstoelen wordt opgegeten.

Nu komt er een dilemma. Langs het fietspad vinden dit slachtoffer.
Ik twijfel tussen een vos of een jong wild zwijn. Maar ik sta open voor alle suggesties. Ik durfde er niet aan te komen, dus moeten we het met deze foto doen. Maar als twee ras zo├Âlogen zich erover buigen zijn we er snel uit: "Het is een Das".

Nu eens kijken hoe Max het doet in de kwalificatie in Singapore. Het wordt een tweede startrij, naast Vettel. Hamilton op 2 en Leclerc op polepositie, zijn 3e op rij.