zondag 15 september 2019

Sassenberg 6

Het belooft een mooie dag te worden, tenminste wat het weer betreft. Zonnig, iets meer wind, maar dat zorgt voor een beetje afkoeling.

Dat alles wordt gisteravond al voorspeld, middels de mooie zonsondergang waar mooie rode luchten te bewonderen zijn.

Vanmiddag gaat de possy richting Warendorf. Dit was ons al aangeraden door de camping beheerder toen we aankwamen. Tenminste 3/4 van de possy gaat, Mink heeft last van zijn knie en dat wordt er niet beter op als hij gaat fietsen. Mij wordt beloofd dat het niet verder is dan 10 km, dus dat valt te doen.
Het is een prachtige tocht dwars door bos en langs landerijen. Hier rechts een veld met doorgeschoten asperges. Even verderop staat het koolzaad trots te wezen. Tenminste dat wordt mij verteld door Hoofd-botanicus.

Het Rathaus is een werkelijke "Eyecatcher", dat midden op het Marktplein staat.

De dames willen, na deze inspanning, een beloning in de vorm van ijs. De meneer op de achtergrond neemt het er ook even van, zo te zien. De Italiaanse jongeman bestiert het enorme terras helemaal in zijn eentje en weet nog exact wie wat heeft besteld. Als hij, na een halfuur en vele klanten verder, terug komt voor de rekening, rekent hij zonder mankeren uit zijn hoofd wat wij dienen te betalen, " Chapeau ".


De Sint-Laurentius Kirche moet natuurlijk even worden bezocht. Mijn plaats is zoals gewoonlijk, links achteraan naast het middenpad. Terwijl de dames door de kerk wandelen om alles te bekijken, zit ik van de rust te genieten. Ineens denk ik terug aan gisteravond, waar tijdens de "Beste Zangers" Rolf Sanchez een uitvoering geeft van "Hotel Californië" van de Eagels. Jarenlang heeft dat lied voor mij een zwart randje, omdat tijdens de crematie van mijn broer dat nummer werd gedraaid. Natuurlijk is het niet prettig, als je ook nog eens bij een radio-omroep werkt en dit lied regelmatig langskomt.
Gisteravond haalt Rolf Sanchez die zwarte rand weg. Zijn uitvoering is zo ritmisch, vrolijk en uptempo dat het randje voor mij is verdwenen. Is het toeval dat je juist in een imposante kerk in Warendorf zulke gedachten krijgt?

Bij terugkomst op de camping is het natuurlijk hoogste tijd voor een wijntje. Alleen verliezen we de tijd uit het oog en dan hebben de dames geen zin meer in koken.
Er wordt dus een tafel in het restaurant besproken en zitten we even over half zeven aan de salade.

"IJs en weder dienende", want er dreigt zware regen, zitten we morgen in Winterswijk.