zondag 8 september 2019

Holzminden 12

Tegen alle verwachtingen in, is het mooi weer en dat wordt ‘s morgens al aangekondigd met prachtige mistflarden over het water. Het leuke aan een zonnetje is, dat er dan meteen meer reuring op en rond het water ontstaat. Onze buurtjes vertrekken al vroeg, want die willen nog voor een paar weken naar Spanje. We wisselen nog wat wetenswaardigheden uit en dan is het "Gute Fahrt".

De lege plek wordt al snel weer ingenomen. Alleen vinden deze mensen, dat ze zo dicht mogelijk aan het water willen staan. Dus gaan ze 2 meter vanaf de weg staan en beroven de voor- en achterburen van hun uitzicht. Ja, dat is best wel asociaal en ik kan me dan ook niet inhouden. Ze verhuizen...... dichter aan de weg en nog een plek verderop. Later maak ik mijn directheid weer een beetje goed door meneer met zijn "W-lan" (Wifi) te helpen. De spreuk op de achterkant vind ik overigens wel treffend. "Camping ist der Zustand in dem man seine eigene Verwahrlosung als Erholung  Empfindt!!" (Kamperen is je eigen verwaarlozen als herstel ervaren).

Onze Nijlganzen familie komt ook weer even een kijkje nemen of er nog iets te eten is. Meneer Nijlgans houdt het overzicht over zijn 7 jongen.

Ook op de Weser ontwikkelt zich een klein feestje. Tientallen kano's passeren, in een soort file, ons terras. Deze knapen hebben keiharde muziek aan, dat een hoog "Boenke boenke"  gehalte heeft, maar gezellig is het wel.Op deze camper-camping hebben ze werk gemaakt van de deuren, die toegang tot de diverse ruimtes geven. Het geeft ieder bezoek aan het toilet weer een vreugdevol gevoel. Zo nu eerst naar de F1 in Monza kijken….

Een schitterende race met een mooie winnaar Charles Leclerc en Max eindigt als achtste na gestart te zijn op plaats 20.