zaterdag 14 september 2019

Sassenberg 5

In het kader van alle begin is moeilijk, begin ik maar even met een Duitse overbuurman. Gisteren is hij aangekomen, maar vandaag blijft hij bezig met installeren. Mevrouw ligt ontspannen in de zon, terwijl meneer rond de camper aan het rennen is.

Geduld kan meneer niet ontzegd worden, want hij is uren bezig zijn satellietschotel uit te richten. Ik zit het met lede ogen aan te kijken, totdat Hoofd-hulpverlening mij aanspoort om meneer uit de brand te helpen. Maar hij staat zo strak tegen de bosrand geparkeerd, dat het zuiden volledig is geblokkeerd, dus ontvangst is uitgesloten. Dit moet welhaast de eerste keer zijn, dat ze met de camper onderweg zijn. Dat laatste klopt en de schotel is niet het enige probleem, ook de watervoorziening werkt niet. Ik geef meneer een aantal tips, maar ik begrijp ook dat het allemaal wat veel is.

Ook doorgewinterde camperaars kunnen met hun spreekwoordelijke handen in het haar zitten. Want waar laat je al je spulletjes als je een andere camper hebt gekocht?
Thuis pak je alle benodigde uitrusting in, voor zover je het kwijt kunt en op de eerste de beste camping begin je langzamerhand aan een herindeling. Wat blijkt, je houdt een zee aan ruimte over en de camper lijkt steeds meer aan volume te winnen. Dit blijkt, voor sommige mensen, een bijna therapeutische uitwerking op de geest te hebben, want ook die krijgt extra ruimte.

Zoals gezegd, alle begin is moeilijk.