maandag 23 september 2019

Hoenderloo / Home_Again

Het is warm, heel warm en dat terwijl de herfst al is begonnen. De weer-app geeft zaterdagavond aan, dat het 26 graden gaat worden. Diezelfde weer-app kondigt ook het begin aan van het einde. Want als Hoofd-meteorologie wat verder in de weer-week kijkt, ontdekt ze dat het, na zondag en voor de rest van de maand september, afgelopen is met het mooie weer. Regen, regen en nog eens regen voor de komende veertien dagen.
Ik heb nog maar nauwelijks mijn ogen open, of ik word bestookt met argumenten die mij duidelijk maken, dat een vertrek vandaag en niet maandagochtend, de beste optie is. Dat ik vanmiddag nog wel de F1 race met Max Verstappen wil zien krijgt zelfs een positief argument mee: "Dan is het al weer lekker rustig op de weg".
Tijdens de koffie worden deze gedachten gedeeld met de rest van de reisgenoten. Het blijkt, dat bij de buurtjes deze gedachten ook al speelden.

Maar deze heerlijke zondag pikken we nog even mee. Terwijl de windveren zich al langzaam aan het vormen zijn, windveren duiden op een een veranderlijke weersituatie, wordt het gedurende de dag steeds warmer.
Ondanks dat laten de Petanque spelers (Jeu de Boules)  zich niet weerhouden hun competitie voort te zetten en of af te maken.

De F1 race is ongemeen spannend, maar halverwege besluiten Jikke en Mink alsnog eerder naar huis te gaan. Na de race, waar Max keurig een podiumplaats verdient, gaat bij ons ook de stekker eruit.

Nog een laatste blik op de heide bij Hoenderloo. Dan draaien we de snelweg op en wenden we de steven naar het Noorden.

Tot aan de IJssel, bij Zwolle, is het nog relatief rustig op de weg.......

Maar ter hoogte van Hoogeveen lijkt het erop alsof er een ware volksverhuizing richting het Zuiden plaatsvindt. Een kilometerslange rij van auto's en motoren, die stapvoets voortbeweegt. Hoofd-informatievoorziening speurt op haar telefoon of ergens in de buurt een groot evenement plaats heeft gevonden. Pas vlak voor Assen wordt het duidelijk. Het Britisch Superbike weekend op de TT baan van Assen is afgelopen, vandaar die stroom aan voertuigen.

Bij aankomst thuis kan de camper direct voor de deur geparkeerd worden, zonder dat er een verplaatsing van alle auto's en aanhanger van de buren plaats hoeft te vinden. Hoofd-uitpak wordt bij het openen van de voordeur vastgelegd door de beveiligingscamera en kan het grote uitpakken van dit camper-jaar beginnen.