dinsdag 10 september 2019

Hamelen 2 / Sassenberg

Het is frisjes zo op de fiets als we langs de Weser peddelen. Rechts de Weser, links open veld en daar nu komt juist de frisse wind vandaan.

Op een doodlopend stukje weg vinden we een hoopje mens, waar nog nauwelijks leven in schijnt te zitten. Het geeft je toch een beetje de kriebels. Het dorp waar we naartoe fietsen stelt helemaal niks voor. "Dood katoen" is de juiste benaming voor de beleving die we daar ontdekken, geen dus.

Als we op de terugweg nog even langs de camperplek rijden, ontdekken we dit enorme gevaarte, die maar liefst 3 plekken nodig is. Tja, hij zal niet de enige zijn die de aangegeven plaatsen negeert.

Wij gaan richting de "Altstadt", het centrum van Hamelen, waar de ratten al op de brug zitten. Want Hamelen is wereldberoemd geworden door de sage van de rattenvanger van Hamelen. In dit sprookje worden de kinderen van de stad ontvoerd door een fluitspelende rattenvanger. Zijn eerste bezoek aan de stad zou op 26 juni 1284 zijn geweest.De binnenstad van Hamelen is prachtig met eeuwenoude gevels. Jammer is het, dat er hevig gewerkt wordt en de vrachtwagens af en aan rijden, soms door de meest nauwe straatjes. Ondanks dat wil en zal Hoofd-versnaperingen "Cafe mit Kuchen". Een enorm stuk pruimentaart en een gigantische beker met koffie. Die laatste hebben ze kennelijk gezet met het water uit de Weser, want die is niet te drinken.

Tegen de avond komt er een caravan, met daarvoor een busje, de camper "Stellplatz" op rijden en dat is vaak geen goed teken. Binnen de kortste keren komt de één na de andere "Traveler" het terrein bezetten. Het zijn Ieren. Als ik even later sta te kijken, naar het heen en weer rijden van de caravans, komt een Ier op mij af en vraagt om een Euro. Als ik hem vraag of hij wel weet, dat hij hier niet mag staan, krijg ik de Ierse wind van voren. De agressie spat eraf. Ik doe ’s nachts geen oog dicht. De volgende ochtend vertelt een buurman ,dat deze mannen "klusjes" opknappen, voor bijvoorbeeld € 50,-. Maar bij het afrekenen komt de aap uit de mouw, de prijs was "per meter" en wordt tientallen malen hoger, wee je gebeente als je niet betaalt.

Wij vertrekken en met ons alle andere campers!

Wij strijken neer op een gigantische camping in Nordrhein-Westfalen in het plaatsje Sassenberg. We zien kans om een knus hoekje te bezetten. Er schijnen hier prachtige fietsmogelijkheden te zijn en...... we verwachten bezoek vanuit Frjentsjer.