woensdag 11 september 2019

Sassenberg 2

Er is regen, "aus Holland", in aantocht, terwijl ik toch vriendelijk aan Jikke en Mink heb verzocht het regengebied bij de grens achter te laten. Maar dat mag niet baten.
Ach, we vermaken ons sowieso wel, het is een prachtige buurt en het weekend-weer belooft prachtig te worden. Wij zijn intussen verkast naar een ruimere plek, omdat beide Nederlandse buren onverwachts naar huis zijn vertrokken.

Sassenberg wordt ook wel "Het geheim over de grens" genoemd. Bijna alle populaire fietsroutes doen Sassenberg aan. Of het nu "Radweg langs de Ems" is, of de indrukwekkende "Kastelentocht", in Sassenberg kun je alle kanten op!

In afwachting van de bui, zit ik nog een beetje te grasduinen door de foto's van de afgelopen dagen. Hierbij stuit ik op een plaatje van één van de 7 kerncentrales in Duitsland. Deze kerncentrale staat in Grohnde, in de buurt van Hamelen.
Het is een zogenaamde drukwaterreactor. Vandaar dat het aan de Weser ligt, omdat ze via het water de koeling verzorgen. Jarenlang wekte deze centrale de meeste elektriciteit op van alle kerncentrales ter wereld. Bijna 50% van alle energie wordt in Duitsland nog opgewekt met fossiele brandstoffen, zoals Steenkool en Bruinkool. Samen zijn ze de bron van 70% van de totale CO2 uitstoot en daarmee is Duitsland de grootste CO2 uitstoter van Europa. Als oplossing voor dit probleem gebruiken ze de overschakeling naar gas, waarvoor subsidie wordt verstrekt.

In de loop van de middag bereiden wij de komst van Jikke en Mink voor, de stoelen staan er om de plek te "zekeren".

Klokslag vier rijden ze de camping op en na een gezellig biertje in hun nieuwe camper, besluiten we om lekker te gaan eten in het restaurant....

Vandaar dat deze blog iets verlaat is...