zaterdag 26 mei 2018

Poteliere 2

Vandaag is de zon er al vroeg bij en dat is een meevaller!

DSCN7361 (800x450)

Want wie is deze deze mistery guest, op de “Tondeuze a gazon”?

  Tja, want ik wil vandaag, houdt U vast, het gras maaien in Poteliere. Na dagen lang te hebben gejeremieerd over het lawaai wat die krengen produceren, ga ik er vandaag zelf aan geloven. Het gras staat al veel te hoog, omdat het de afgelopen weken nogal nat is geweest. De verwachtingen zijn, dat het rond 12.00 uur gaat regenen dus is het verstandig vroeg te beginnen. Even na half negen sta ik bij een motorgrasmaaier, waar ik nog nooit op heb gezeten, laat staan mee heb gewerkt.

DSCN7364 (800x450)

Ja mensen, het is hem echt hoor, nog een beetje onwennig maar zeker van plan om een heel groot gazon een kopje kleiner te maken.


Eerlijk gezegd heb ik altijd gedacht dat je op zo’n apparaat lekker ontspannen je ding kon doen. Maar niets is minder waar, het is werken en na een tijdje ga je de spieren voelen waarvan je niet wist dat je ze had.

De opdrachtgeefster komt in haar ochtendkledij kijken of het allemaal wel volgens haar wensen gebeurd, want vrijwilligers werk is mooi, maar absoluut niet vrijblijvend.

Het loopt tegen het einde van de reguliere werkdag, als plotseling het ding geen lust meer schijnt te hebben. Na een korte inspectie blijkt het meest voorkomende defect aan een motormaaier zich voor te doen. Benzine is op!!

Einde van een mooie werkdag.