woensdag 22 september 2021

Sravoren 3

Is dit een mooi plaatje of niet, gemaakt door Hoofd-fotografie herself en midden op het IJselmeer, want het gaat vandaag naar Enkhuizen met de Bep Glasius, het veer tussen Stavoren en Enkhuizen v.v.
 

Het begint vanmorgen een beetje diesig, zoals de Duitsers plachten te zeggen en Duits lijkt hier de voertaal te zijn. Het wekt verbazing als je een Nederlander op de camping tegenkomt.

Wekenlang heeft Hoofd-overtocht het hier al over gehad en verheugde zij zich heel, heel erg, op deze dag en laten we eerlijk zijn, zo'n lief meiske gun je dit toch? Ze heeft er een prachtige dag voor uit gekozen, want het is de hele dag stralend mooi weer. Dan zeggen ze, "jullie treffen het met het weer", mooi niet! Dat heeft Hoofd-tripjes zelf uitgekozen, ozo.....

Enkhuizen vanaf de zee, maar nu vanaf een andere boot, langzaam komt de herkenning weer boven. Dit is het aanzicht van het Zuiderzee museum. Het museum laten we deze keer aan ons voorbij gaan.

De Drommedaris verschaft ons vanaf de zuidelijke kant toegang tot de stad. Dit is misschien wel het bekendste gebouw van Enkhuizen.
Natuurlijk gaat het als eerste de binnenstad in, waar we verrast zijn door het authentieke winkelaanbod. Niet de afgezaagde mengeling van H&M en C&A etcetera, etcetera.
Vrouwen hebben een soort ingebouwde antenne voor dit soort aparte winkeltjes en zoiets gaat natuurlijk geld kosten. Linnen heeft altijd al een bepaalde aantrekkingskracht op Hoofd-kleding, dus wordt daar bij een Indiër inkopen gedaan. De man blijft maar aanslepen, tot ik hem een halt toeroep, want ik ken de "mindset" van mijn ega.
Even later duiken we een lingerie zaak binnen en ben ik even in de war of ze dit voor mij doet. Welnee joh. Al twintig jaar koopt ze hetzelfde merk BH, maar die zijn niet meer in Groningen verkrijgbaar.  Kennelijk ruikt ze dat ze hier wel verkrijgbaar zijn en koopt, na het passen, gelijk maar twee. Eventuele  aankopen in de toekomst worden haar opgestuurd.   

De fietsen zijn mee aan boord en dat blijkt een gouden keus te zijn, want rondom Enkhuizen is het ook prachtig. We fietsen het hele stadje rond en genieten van het prachtige weer.

Het laatste uurtje zitten we genoeglijk bij de "Oude Haven" nog even na te genieten. De feestvreugde wordt zeker verhoogd door het gehannes van de aankomende bootje vaarders, die met landvasten en elektrische kabels aan het macrameeën zijn.   

In het zonnetje, maar achter het dubbele glas, gaat om kwart voor vijf de oversteek weer retour en kijken we terug op een prachtige dag.


Geen opmerkingen: