zondag 5 september 2021

Bakkeveen 4

 Deze zondagochtend begint met een dreiging van regen en een mistig uitzicht vanaf de camperplaats. Niet veel later komt de zon voorzichtig zijn opwachting maken. 


Dit laatste is genoeg reden om het ontbijt buiten te gaan genieten, al doet Hoofd-ontbijt dit nog wel in haar ochtendjas.
Jammer dat het lichte windje koude lucht meeneemt, anders zou het echt genieten zijn. Het wordt zelfs zo fris dat we weer naar binnen gaan.


                                                                                                                                                   


Onze buurtjes krijgen bezoek van hun kleinkind en het mag gezegd, om aandacht hoeft deze kleine man niet te vragen, maar ondanks dit roept hij ook regelmatig om "Pake en Beppe".

Maar waar deze zondag, voor mij, vooral om draait is natuurlijk Zandvoort en wat zich daar allemaal afspeelt.

                                         

Ik zoek een plekje voor de televisie draai de schotel omhoog en sluit de buitenwereld uit.


Nu kan ik proberen mijn emoties tijdens de race met jullie te delen, maar de hartkloppingen en de tranen, na de overwinning van Max Verstappen, kan ik maar moeilijk verwoorden.
Ik zal met een aantal, zogenaamde, screenshots van F1TV.com de euforie van het aanwezige publiek proberen te vangen.

Een enorme zee aan oranje geklede en rook spuitende fans helpt natuurlijk ontzettend om Max naar de zege te schreeuwen.Even een klein beetje historie over deze race op Zandvoort. Max Verstappen is de eerste Nederlandse coureur, in 36 jaar, die ooit de Grand Prix van Zandvoort heeft gewonnen.

 Hierboven het moment dat ik echt breek. Davina Michel zingt, ten overstaand van de Koninklijke familie, het Nederlands volkslied.

Alles met alles een enerverende zondag, met dank aan de directie en organisatie van Circuit Zandvoort.


Geen opmerkingen: