zaterdag 4 september 2021

Bakkeveen 3

 Gelukkig heb ik al voorspeld, dat dit weekeinde in het teken van de Formule 1 in Zandvoort zou staan, met als gevolg dat ik eigenlijk niet veel heb te melden. Natuurlijk kan ik het hele verloop van de kwalificatie hier uit de doeken doen, maar dat zal ik U, lieve lezers en lezeressen, besparen. Voor alle duidelijkheid: Max start zondag vanaf pole position, oftewel vooraan.

Dat Hoofd-entertainment niet met mij meekijkt, mag duidelijk zijn, dus zoekt zij haar eigen vermaak. Vandaag blijkt Mink wel zin te hebben in een fietstocht en al snel komen de beiden overeen om richting Beetsterzwaag te fietsen. Jikke laat dit vermaak ook maar aan haar voorbij gaan. Nu heeft Beetsterzwaag op Hoofd-fietsroutes een grote aantrekkingskracht omdat haar oom en tante, wonende in Beetsterzwaag,  heel vaak een logeer adres voor haar zijn geweest.


Hier links is het huis van haar oom Jan en tante Alie, inderdaad naamgenoot, maar dan zonder de e, want die is bij Hoofd-verhalenverteller bij de aangifte na haar geboorte weggevallen. Ik heb oom Jan een paar keer mogen ontmoeten en wat mij daarvan bijgebleven is, dat hij een grote grappenmaker was.Oom Jan werkte als tuinman voor de nazaten van de Jonkheer Jan Anne Lycklama a Nijeholt, geboren op 3 december 1803 in Oldeboorn. Hier de op foto rechts het Lycklamahus.

Hij, oom Jan, vertelde dat in het begin toen hij voor de familie ging werken, overal en zogenaamd achteloos, kleingeld werd neergelegd. Op deze manier werd het personeel op hun eerlijkheid getest.

Lang leven dit feodale tijdperk.

Beter bekend is het prachtige Lauswolt, foto hieronder, waar de politieke partij VVD regelmatig hun vergaderingen houden.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik jaren lang heb gedacht dat oom Jan hier te werk gesteld was.

Geen opmerkingen: