zaterdag 25 september 2021

Franeker 3

 De economie van Franeker heeft weer een enorme boost gekregen, want wij zijn gaan winkelen. Maar laat ik eerst maar beginnen met te melden, dat Franeker toch echt een prachtige en gezellige stad is.

"Geniet vandaag en doe het morgen gewoon opnieuw"

Dit soort prachtige spreuken komen we in een grappig winkeltje tegen, waar prachtige cadeaus te koop zijn. Het is vandaag de eerste dag dat Nederland de 1.5 meter afstand achter zich laat.

Maar daar moeten we kennelijk met z'n allen nog wel even aan wennen, gezien de afstand die de volgende klanten nemen van hun voorgangers.

Bij bakkerij Van der Kloet drinken we ons eerste kopje cappuccino , uiteraard met een heerlijk stukje Oranjekoek, de ene met crème, de ander met slagroom. Er ontstaat een kleine discussie, met de eigenaar, over het tonen van de QR code, want tenslotte is dat in de horeca vanaf vandaag verplicht.  Deze uitbater gaat daar niet aan meedoen en meldt ook nog even, en passant, dat hij zelfs niet is gevaccineerd. Je moet maar durven. 
De jongeman zit overigens in een prachtig pand.

In de binnenstad van Franeker staat de Martenastins, een stadskasteel gebouwd in 1506 door edelman Hessel van Martena. In de stins is het Museum Martena gevestigd, waar ik nog nooit binnen ben geweest en eigenlijk moet dat nog wel eens.

Al was het alleen maar om te ontdekken wat voor type man die Hessel nou eigenlijk wel was, want de manier waarop hij zijn stalen ros onderhield baart mij toch wel enige zorgen. 

Hoogste tijd voor de lunch, want Hoofd-kleding heeft reeds, zoals ik al eerder meldde, de conjunctuur van Franeker al aardig opgestuwd.
Die lunch gebruiken we maar buiten op het terras van de Hema, want om nu weer een discussie over het tonen van de QR code aan te gaan.....
De grootste klapper maak ik toch echt zelf, door de aanschaf van een nieuw overhemd, wat nog eens wordt gecompleteerd met een schitterend colbert bij Lodewijk. Ik hoorde namelijk dat "bekende" mensen hier ook hun kleding aanschaffen.

Op de terugweg maak ik nog even een leuk plaatje van de watersport in Franeker, met op de achtergrond een aantal "suppers". SUP staat voor "Stand Up Peddeling" Ik zou toch liever gaan voor "Roppen", of ROP om het Fries te eren, namelijk "Rjocht op Paddle" .

Geen opmerkingen: