woensdag 8 september 2021

Bakkeveen 7

 Het belooft een mooie dag te worden. In mijn omgeving wordt zelfs gefluisterd, dat Piet Paulusma deze dag een 10 geeft, dus dat belooft wat.

Het ontbijt nuttigen we uiteraard buiten, als Hoofd-ontbijt bezoek krijgt van een Libelle, die rustig op haar schouder landt. Het is bijna vervreemdend, zolang het diertje blijft zitten.
Er gaan nogal wat verhalen omtrent de Libelle, want het dier wordt door velen bijzondere krachten  toegedicht. ... 
"Als de libelle in je leven verschijnt, wordt van je gevraagd om na te denken over illusies en slechte gewoonten en om speelser in het leven te staan. De libel staat voor de diepere betekenis van het leven, dat wat onder de oppervlakte te vinden is".

We gaan het de komende dagen allemaal meemaken.

De boer van het land, dat aan de camping grenst, is al weer vroeg bezig met het ophalen van zijn pas gemaaide gras. Hij maakt er pakjes van, die in plastic worden gewikkeld.

Even verderop verwacht een boer kennelijk regen, want die is druk bezig zijn mest uit te rijden. Het zal de meeste stadse lezers vreemd voorkomen, maar ik vind dat een lekkere geur en er bekruipen mij nostalgische gevoelens.
Het wordt zo langzamerhand steeds warmer en de "gevoelstemperatuur" loopt op naar de 27 graden, gelukkig staat er een verfrissend windje. Daar heeft dit diertje niet zoveel last van, want die vindt een windluw plekje in het fietsenrek, achterop de camper.

De warmte mist zijn uitwerking niet op Mink, die in de schaduw in slaap lijkt te zijn gevallen, hoewel hij later met stelligheid beweert, dat hij aan het nadenken was.

Morgen verkassen we naar onbekende oorden, want er bestaat nog geen consensus omtrent de precieze plaats en camping.


Geen opmerkingen: