vrijdag 13 januari 2017

Vilanova i la Geltrú 2

Mijn voorspellende gave heeft weer gezegevierd, want de voorspelling, dat we in het restaurant zouden gaan eten, is uitgekomen. Toch ook maar eens met de voetbalpool proberen. Maar lekker was het zeker en ik voorspel dat we vanavond wederom het restaurant met een bezoek vereren voor een 3 gangen menu a € 12,=.  Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat mijn kokkin hier al mee gedreigd heeft, dus zo geweldig is deze voorspelling nu ook weer niet.

Rond twee uur stappen we op de bus om het stadje te bezoeken. Een beetje tegenvallend is het wel als we € 3,20 moeten afrekenen en nog geen 12 minuten in de bus zitten. Vilanova i la Geltrú is een stadje in de Spaanse regio Catalonië, in de provincie Barcelona. Het is de hoofdstad van de provincie Garraf. Het ligt ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Barcelona aan de Costa del Garraf. De verwachting is dat zo’n beetje alles dicht is vanwege de siësta, maar niet gaan is geen optie. Bijna als eerste duiken we een Vodafone winkel in en na een half uur loop ik de winkel uit met een Data simcard voor de MiFi. Zo zijn we ook zonder WiFi van de camping online, want stel je voor dat je 10 minuten GEEN internet hebt!

Er staat een frisse wind en de gevoelstemperatuur doet Hollands aan, hoewel, daar vriest het nu en hier is het nog zo’n 15 graden.

PHOTO_20170113_150203 (800x450)

Vilanova is een mooi stadje, eigenlijk zoals je een kustplaatsje verwacht, met mooie, met marmer bekleedde, pleintjes.

PHOTO_20170113_150745 (800x450)

Ali ontdekt al snel een mooi uitziende kerk, maar helaas, meneer pastoor heeft geen behoefte aan bezoek en heeft de deur op slot. De bus voor de terugweg laat nog even op zich wachten, dus nog snel even een cappuccino.

De terugreis trakteert ons op een zeer uitgebreide rondrit door het stadje want de bus kronkelt zich door de meest nauwe straatjes en er komt geen eind aan. In een beetje een stad betaal je hier al gauw € 25,= voor, nu kost het €1,60 p/p.

PHOTO_20170113_155807 (800x450)

We worden zelfs tweemaal langs de boulevard gevoerd en passeren de gigantische haven met enorme pleziervaartuigen aan de kade.

Zo dadelijk maar een hapje eten in het voortreffelijke restaurant, want mijn kokkin is even in staking…..