vrijdag 20 januari 2017

Benicasim 6

Weerbericht Spanje

De oostelijke delen van het land hebben te maken met wisselvallig weer door buien vanaf de Middellandse Zee. Op veel plaatsen valt regen, maar in het binnenland kan het ook flink sneeuwen. Na het weekend zullen de buien geleidelijk verdwijnen en wordt het tijdelijk zonniger. Het uiterste noordwesten maakt kans dan op regen en later in de week kunnen op meer plaatsen enkele buien ontstaan.

Daar kunnen, nou, moeten we het de komende dagen mee doen.Vannacht was het werkelijk beestachtig. Harde wind en dan bedoel ik echt harde wind, gepaard gaande met enorme regenval en dat weer gecompleteerd met weerlicht en onweer. Nu heb ik een trucje om te bepalen hoever het onweer weg is. De snelheid van licht is  300.000 kilometer in 1 seconde en geluid ongeveer 333 meter per seconde. Hier komt de truc. Je ziet de flits en begint te tellen 21, 22, 23, enzovoort. Zit er 3 tellen tussen de flits en de donder, dan is het 1 kilometer weg, 6 tellen, 2 km…. enzovoort. Nou, vannacht waren er momenten dat tellen geen zin had, “Flits, Knal” zo vlak boven ons, dat er momenten waren dat ik dacht dat ik het kon ruiken.

DSCN3326 (800x450)

We pikken ons ritme weer op, alsof er geen jaar tussen heeft gezeten. Om 10 uur is het zwemmen en vanochtend was dit een “mistige” aangelegenheid.

DSCN3328 (800x450)

Door de vele regen is het buitenzwembad overgelopen en wordt nu niet gebruikt, want het is frisjes met die 10 graden op de thermometer.

DSCN3330 (800x450)

Ons plekje is nog lekker droog, hoewel we vannacht het idee hadden dat we langzaam richting de Middellandse zee dreven.

Op deze dag van de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president, schuilen wij de hele regenachtige middag in onze camper kijkend, via Netflix,  naar de serie “Designated Survivor”

(Een “Designated Survivor is kabinetslid die op deze dag wordt afgezonderd en naar een geheime, zwaarbeveiligde locatie buiten Washington wordt gevlogen. Hij of zij is meestal een minder prominent lid van de regering, bijvoorbeeld een minister van transport of energie en krijgt dezelfde beveiliging als de president.)

Nu is het de hoogste tijd om van fictie over te schakelen naar de werkelijkheid, de live Inauguratie……