zondag 29 januari 2017

Benicasim 15

Half tien worden we wakker, precies op tijd voor de  titanenstrijd in Melbourne van de Australian Open tussen Roger Federer en Rafael Nadal, waarbij de eerste uiteindelijk aan het langste eind trekt. Uitzonderlijk mooi tennis tussen “de oudjes” die beide uit een “blessure jaar” komen.

Hoogste tijd om zelf ook de benen even te strekken met een wandeling naar en langs de boulevard.

DSCN3413 (800x450)

Onderweg komen we de restanten tegen van een auto-inbraak. Het blijft altijd een triest gebeuren, voor zowel het slachtoffer als voor de dader. Je zult toch maar op deze manier aan je centjes moeten komen, en ja, ik ben in een milde stemming.

DSCN3418 (800x450)

Het blijft een mooie wandeling, zo langs de Middellandse zee, hoewel er iets vreemds aan de hand is.

DSCN3420 (800x450)

Enorme bossen met, naar wij aannemen, zeewier ligt verspreid over het gehele strand.

DSCN3422 (800x450)

Met veel optimisme is iemand toch met een “onbegonnen” zaak gestart, maar zo te zien snel weer gestopt.

DSCN3419 (800x450)

Nog steeds zijn we er niet achter wat voor soort vrucht er aan deze palmboom groeit. We weten inmiddels dat er bijvoorbeeld dadels aan kunnen groeien, maar dat is vaak in het Midden Oosten of California, dus warmere oorden met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. Verder heb je nog bestuiving nodig van een mannelijke palmboom en weet ik niet of dat dit hier ook het geval is. Normaliter worden deze trossen met vruchten, in Spanje, om deze tijd uit de boom verwijderd. Waarom dat hier nu niet het geval is blijft voor mij nog een mysterie. We gaan het uitzoeken.

We beginnen ons al aardig te gedragen als Spanjaarden. Dik ingepakt gaan we voor een wandeling op weg en komen, daardoor, danig bezweet weer bij de camper.