dinsdag 31 maart 2015

Moncofa

Afscheid van Benidorm met een verzwaard hart. Door omstandigheden hebben we geen afscheid van Ricky kunnen nemen, maar om half negen staat ze bij ons op de ‘spreekwoordelijke’ stoep. We kletsen nog even bij onder een kopje koffie en dan is het echt tijd om Benidorm achter ons te laten.

SAM_8052 (800x600)

Volgens de TomTom is het vermijden van de Tolweg een enorme omweg. Ten eerste is het 70 km meer rijden en moeten we eerst een heel stuk naar Allicante en ten tweede zijn we meer dan een uur langer onderweg. Het rijdt  via de tolweg wel een heel stuk relaxter, alleen laat de Cruise Control mij in de steek en dat is op een lange weg toch wel ongemakkelijk.

SAM_8054 (800x600)

Ons passeert onderweg een prachtige Amerikaan die Ali kenmerkt als een ‘slagschip’ en daar zit ze niet ver mis. Wat een enorm ding, de veren zijn zo slap dat het ding doorhangt op de plaats waar de bestuurder zit en dat belooft niet veel goeds.

SAM_8061 (800x600) SAM_8062 (800x600)

Moncofa is een onbeduidende badplaats op zo’n 45 km ten noorden van Valencia. Het strand bestaat uit grind, maar dan van de grofste soort die je maar kunt bedenken. Het plan is om hier een paar dagen te blijven om zo de Paasdagen te overbruggen, want van iedereen, ook als je er niet om vraagt, krijg je de mededeling dat het overal duur en vooral druk is tot na de Pasen.

Omdat het de bedoeling is om Barcelona nog een paar dagen onveilig te maken, wordt dit onze pleisterplaats tot die tijd.