maandag 9 maart 2015

Benidorm 1

Wat voor mij  Denia is, wordt voor Ali Benidorm als we besluiten deze periode naar Spanje te gaan. Het zijn van die beelden waar je een fantasie over hebt of  een herinnering aan hebt. Zo is Ali ca. 30 jaar geleden met een vriendin naar Benidorm geweest en dan verwordt dat tot een tweede fantasie. Voorts hebben we op de Marokko-reis Theo en Riky ontmoet en die hebben een vaste stek hier in Benidorm.

SAM_7857 (800x600)

TomTom krijgt de opdracht om Tolwegen te vermijden, maar dat dit betekent dat we over een stukje zandweg geleid worden gaat ons zelfs iets te ver, maar je kunt het maar beter accepteren.

SAM_7862 (800x600)

Ik had al het slingerpatroon op de kaart van de route op TomTom  herkend, dit wordt een rit dwars door de bergen. Nu is dat in Spanje geen enkel probleem, want de wegen zijn geweldig, ook door de bergen.

SAM_7860 (800x600)

De uitzichten zijn adembenemend, zoals een eeuwenoud aquaduct dat ons een aantal kilometers begeleidt op onze route naar Benidorm.

SAM_7869 (800x600)

Daarbij kom je door prachtige stadjes met hun lieflijke parken en pleintjes.

CampingArenaBlanca

We kiezen voor camping Arena Blanca, simpel omdat het niet 32 of 22 euro per dag kost en waar je ook nog apart voor stroom en Wi-Fi moet betalen, maar gewoon 16 euro all-inn. Er blijken nog 2 plaatsen te zijn nr. 29 en 30. Wij mogen kiezen en die keuze is snel gemaakt. 30 staat nu, om 11.00 uur, nog lekker in de zon, op 29 sta je pal onder een naaldboom met geen zon. Onder naaldbomen staan heeft ook een ander nadeel. Naaldbomen hebben de vervelende eigenschap dat ze hun sappen verliezen. Nu is dat niet erg, maar als die sappen uit hars bestaan heb je als camper bezitter echt een probleem. Verschillende ‘kijkers’, die na ons komen, keuren 29 direct af.

We gaan op camping Villasol op zoek naar Theo en Riky. Het is een gigantische camping dus  we zijn wel even bezig. Navraag bij de receptie levert geen soelaas. Na een half uur rondfietsen geven we het op. Als we voor het laatst het zoveelste straatje doorfietsen loopt daar ineens Riky. Het wordt weer ouderwets gezellig. Vandaar het late tijdstip van deze blog.

Morgen de boulevard maar eens verkennen.