donderdag 12 maart 2015

Benidorm 4

We nemen vanmorgen het leven even zoals het is. Ali is de nieuwe aanwinsten aan het wassen, anders verkleuren ze in de felle zon en ik, ik kruip nog een keer op bed omdat ik me niet 100% voel en wat let je dan. Zo rond de klok van 1 uur gaan we toch nog even wat boodschappen doen, waarna we aan de boulevard van Benidorm op ons terras een lekker plekje uitzoeken.

Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. De bevolking kan hierdoor in de zomer oplopen tot boven de 500.000 mensen. Het historisch centrum van Benidorm ligt op een kaap, die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het "nieuwe" Benidorm) en het Poniente-strand (het "oude" Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Soms wordt deze stad wel eens "oudjes-dorp" genoemd, omdat veel gepensioneerden er overwinteren. Vooral Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse gepensioneerden brengen hier de winter door.  's Zomers is Benidorm een populaire vakantiebestemming. Benidorm bezit na Londen en Parijs het grootste aantal hotelbedden van Europa. Door het grote aantal hotels heeft Benidorm het grootste aantal hoge gebouwen. Zowel 's zomers als 's winters is het weer aangenaam in Benidorm, zo niet warm. Door de bergen achter de stad bereikt slecht weer Benidorm vaak niet. Benidorm is de droogste strandstreek van Europa.

IMG_20150312_144625 (800x593)

Ook wij, zo zittend op een terras aan het strand, raken al een beetje verliefd op Benidorm. Daar komt nog bij dat we ‘dit’ terras al een beetje als ‘ons’ terras zijn gaan beschouwen. Hier trekt Benidorm, in al haar charmes aan je voorbij.

SAM_7915 (800x600)SAM_7917 (800x600)

Zo kan het ene moment er een aantal schaars geklede mannen voorbij komen; even later zit een compleet in winterjas geklede heer op zijn scootmobiel te genieten van het uitzicht en tegelijkertijd geniet ook hij van de heerlijk warme zon en de vriendelijke mensen.

Even over de vriendelijke mensen. Onze camping staat aan een redelijk grote en drukke weg. Waar we overigens s ’avonds en s ’nachts geen enkele last van hebben. Vanmiddag rijd ik met de fiets de camping af en slinger van het  ene zebrapad naar het andere zebrapad om de drukke weg over te steken. En terwijl ik toch een beetje roekeloos rijd en voor het zebrapad afstap als een oude man, stoppen aan beide kanten al de auto’s om mij over te laten steken.

Kom daar in Nederland eens om.