zaterdag 14 maart 2015

Benidorm 6

Zachtjes tikt de regen op ons camper dak (zou een leuk begin van een liedje kunnen zijn) als we wakker worden. De hele week wordt al voorspeld dat het deze zaterdag slecht weer zou worden. We draaien ons nog eens een keer om en genieten van ons warme bed. We worden echt wakker als, vlak naast ons, de meterstand van de elektriciteitskast wordt opgenoemd. Dit betekent dat we nieuwe buren krijgen. Onze plannen om naar Albir te fietsen, om daar brood te kopen, valt in het water als het steeds harder gaat regenen.

SAM_7921 (800x600)

Bijkomend voordeel is dat de regen onze camper weer lekker schoonspoelt.

SAM_7922 (800x600)

De laatste dagen vormde zich een geel laagje over de gehele omgeving, dus ook op onze camper. De plassen water kleuren helemaal geel.

De Hobby Prestige die naast ons wordt gemanoeuvreerd met behulp van de ‘mover’ behoort aan een Frans echtpaar. Terwijl de regen naar beneden komt wordt alles in en om de caravan in gereedheid gebracht. Er komt zelfs een echte ‘afscheiding’ voor het doodlopende weggetje.

Terwijl ik lekker naar het Shorttracken op de TV zit te kijken is het ineens mis. De stroom knalt eruit en ik ben genoodzaakt om over te schakelen naar de Converter, die van de 12 volt boordspanning 220 volt maakt. Ik trotseer de regen en kijk nog even of niet mijn stekker is volgelopen met regenwater. De Fransman komt ook naar buiten. Hij heeft ook geen stroom meer en vertrekt naar de receptie. Als hij terug komt vang ik hem op. In mijn beste Frans en dat is abominabel slecht, vraag ik of hij al iemand heeft gesproken. Tot mijn verbazing spreekt hij Nederlands, weliswaar met een prachtig Frans accent, maar toch.  

De zon breekt door en we gaan boodschappen doen in Albir, een kleine 4 km fietsen. Fietspaden zijn in Spanje niet erg dik gezaaid, dus wordt het fietsen langs de snelweg. Wel staan overal borden om automobilisten te waarschuwen minimaal 1.50 m afstand van de fietsers te houden en daar houden de Spanjaarden zich over het algemeen goed aan.

Bij terugkomst blijkt de stroom er weer af te zijn, terwijl onze Franse buurman nog wel spanning heeft. Ik haal de sleutel bij de receptie, haal de schakelaar omhoog en laat de elektriciteitskast van het slot.

Ik ben blij dat het hier niet zo vaak regent, want stroom technisch vraagt dat zijn tol.