woensdag 18 maart 2015

Benidorm 10

Het front van een laag drukgebied cirkelt om de bergen heen, die normaal het weer gunstig voor Benidorm beïnvloeden. Nu heeft vanuit zee het lagedruk gebied vrij spel om ons weer drastisch te beïnvloeden.

SAM_7968 (800x600)

Maar ondanks de dreigende luchten stappen wij op de fiets om in Albir, 4.5 km verderop, inkopen te doen bij de Aldi en de Lidl.

SAM_7967 (800x600)

Het desembrood van de Aldi is heerlijk maar onze voorraad is op, dus trotseren we de regendreiging.

SAM_7969 (800x600)

Tussen de Aldi en de Lidl ontdekt Ali deze puur Nederlandse winkel. Zeg nou zelf, daar fiets je niet zomaar voorbij. Terwijl Ali Nederlandse producten gaat spotten wacht ik bij de fietsen met volle fietstassen, want je weet maar nooit wat voor gespuis er rondloopt.

Bij de voordeur is een Nederlands stel in gesprek met een Nederlandse verkoopster, die hun op het hart drukt “toch vooral in Altea bij de Guardia Civil aangifte te gaan doen”. Wat blijkt, als de slachtoffers aankomen op de parkeerplaats staat naast hun een auto met een ‘buitenlands’ kenteken, meneer houdt het op Roemeens. Als ze terugkomen van het boodschappen doen staat hun camper open en zijn er diverse zaken verdwenen, waaronder 2 laptops.

2015-03-18_13.23.342015-03-18_13.24.41

Het raampje van de passagiersplaats is ingetikt en ze zijn binnen, zo simpel gaat dat. Wat mij verbaast is dat dit een zeer drukke parkeerplaats is en niemand iets heeft gezien. De dame op de rechter foto is niet de mevrouw van de camper, maar een hysterisch in een telefoon schreeuwende Engelse, die op haar manier de zaak aan het regelen is. Terwijl de eigenaar met zijn vrouw de camper instappen, blijft de Engelse in de telefoon schreeuwen, “Where do they have to go, Where do they have to go……

Ik weet in ieder geval waar ik nu naartoe moet en wel naar de fietsen, want je weet maar nooit.