maandag 17 juni 2024

het Wieskamp 1

10 minuten voor negenen rijden we de camping in Noorbeek af. Natuurlijk nadat we alle "plichtplegingen" hebben uitgevoerd. Vuilnis weg en dat in de ruimste zin van het woord, ik bedoel de plee legen, stroom eraf, oprijblokken in de camper en vort met de geit.

Even voor Maastricht slaan we nog even een beetje diesel in en wat mij verbaast is dat we 280 km hebben gereden en er maar 20 liter in gaat, dat zou betekenen dat de oude dame 1: 14 zou lopen? Na ja, we doen het ermee.

Bij het vliegveld Maastricht-Aken  hebben we even een soort van wedstrijd met een Turks vliegtuig, tenminste zo voelt dat een beetje.


Het is natuurlijk maandagmorgen waardoor het redelijk druk is op de weg. Rijen met vrachtwagens die gebruik maken van de spitsstrook en niet mogen inhalen. Wat ook opvalt is dat hier de vrachtwagens zich behoorlijk aan de snelheid houden, met mijn 90 km/h haal ik rustig de rijen vrachtwagens in.



Dat we nu in het rivieren gebied rijden is wel duidelijk als we eerst de Maas en even later de Rijn oversteken.

Voor een groot deel gaan we door Duitsland, omdat er zo'n vreemde hap uit Nederland gehaald is en dat betekent, dat we 6 landen hebben aangedaan: Spanje, Frankrijk, Luxenburg, BelgiĆ«, Duitsland en nu Nederland. De rit duurt vandaag langer dan normaal, omdat we nu geen pauze nemen, na 2 uur.. 


Omdat de camping niet voor 2 uur open is, brengen we een bezoek aan Obelink. Precies rond etenstijd wat betekent dat het in het restaurant poepiedruk is.

4 minuten voor openingstijd melden wij ons bij de slagboom van "het Wieskamp," maar Tijmen herkent Ali en we mogen door. 

Ja, ik weet het, het is een lange dag voor mij geweest, maar een biertje als beloning? Dat kan ik op mijn buik schrijven.