vrijdag 14 juni 2024

Grensheuvel 12

 

Gezicht op de Maas vanaf de Sint Servaasbrug. 

Bij het Piepenhoes (het terras aan de overkant is nu leeg) bestellen we een cappuccino en een espresso en voor Ali een warme appelvlaai met ijs en slagroom. (Want ik eet geen zoetigheid meer, weet je nog?) De koffie is al lang en breed op, als er nog steeds geen appelvlaai te bekennen is. We bestellen een tweede cappuccino en espresso, maar wel met het verzoek dat dan ook de appelvlaai komt. Onze juffrouw van vorige keer meldt met een getormenteerd gezicht, dat ze een en ander "binnen" moet navragen. De tweede bestelling komt en ik verbaas me erover dat ze 4 keer niet in staat zijn een warme espresso te serveren...

Een rondje Vrijthof mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Maastricht.

We treffen ook een vreemdsoortige optocht van een gezelschap, waarin Andre Rieu niet zou misstaan.

We wandelen van het Vrijthof, via prachtig mooie straatjes en allemaal leuke winkeltjes volgens Ali, terug naar Plein 1992, waar een Albert Heijn is gevestigd voor onze inkopen voor het weekeinde. Onderweg komen we de bovenstaande versierselen tegen en we kunnen rustig stellen dat het EK ook in Maastricht langzaam aan belangstelling gaat winnen.

Vanavond gaan we dineren in "Boave de Wesch" een brasserie hier vlakbij de camping. Het is wel zaak om voor 9 .00 uur weer terug te zijn voor het openingsduel van het EK. Duitsland- Schotland.

NU weer aan de studie.