dinsdag 4 juni 2024

Grensheuvel 2

Bewolkt is het, maar er zijn goede berichten, voor vanmiddag. Ik moet oppassen dat mijn humeur niet evenredig stijgt of daalt met de resultaten die ik met de testexamens behaal, maar die dreiging is er.

Nu helpt het ook niet mee, als er de hele ochtend lawaai wordt geproduceerd van deze grasmaaier en een zogenaamde kante maaier, die gezamenlijk wedijveren wie de meeste herrie kan maken. Nu weet ik wel, het is de afgelopen tijden hier erg nat geweest en daardoor bijna geen gelegenheid om te maaien, dus het gras staat alweer aardig hoog. 


Alsof we nog niet genoeg gestoord zijn in onze rust komt hij vanmiddag, na de fietstocht, langs om de plekken naast de camperplaatsen aan te pakken. Het wordt een circus van gegooi met stroomdraden en hondenlijnen. Ik zie het allemaal maar lijdzaam aan en denk er het mijne van.

Diezelfde nattigheid heeft er ook voor gezorgd dat de camperplekken voor een groot deel bezet zijn door caravans. Dit kan normaal nooit de bedoeling zijn, maar noot breekt hier ook de wet.

Vanmiddag, het is lekker warm weer, stappen we op de fiets om een rondje Mheer te doen. Het eigenlijke rondje is Noorbeek, Mheer, Banholt, Terlinden en dan weer Noorbeek. 10 km, maar geaccidenteerd, zeker dat laatste stuk van Noorbeek naar de camping.

In Banholt maken we een afspraak met de kapper, wat een jaarlijkse traditie dreigde te worden, maar helaas is dit de laatste keer, want ze gaat stoppen. We doen nog wat inkopen bij de plaatselijke Spar, want het brood is bijna op.Wat ook bijna een traditie dreigt te worden zijn deze beide foto's, maar het blijft een pittoresk plaatje. Terlinden staat nu op de rol en halverwege Schilberg snijden we de route af om direct Noorbeek aan te steken. Nogmaals, dat laatste stukje, mensen, mensen, ook met Turbo ondersteuning en het allerkleinste verzet, ploeteren we op de camping af. 
Rust?? Nee, zie de maaisessie.