dinsdag 11 juni 2024

Grensheuvel 9

 

Eigenlijk zouden jullie lezers en lezeressen het moeten doen met dit plaatje. Want voor de rest van de dag zitten we binnen, af te wachten of de weer app. het bij het rechte eind heeft en op de afgesproken tijden het gaat regenen. Ware het niet......

Ten westen van ons ontstaat op een bepaald moment een bui. Buien gaan vaak gepaard en voorafgaand, met een stevige wind. Terwijl we op Netflix een dramatische, maar vooral zoetsappige, film zitten te kijken, ziet Ali aan de overkant een luifel dingen doen die je normaal niet van een luifel verwacht. Angstaanjagend hoog vliegt het ding op en neer, terwijl hij met twee touwtjes aan de grond wordt gehouden.

Terwijl Ali onze slinger, om zo'n apparaat op te winden, uit de garage haalt, zie ik dat de slinger al aan de, ogenschijnlijk verlaten, camper hangen. Ik scheur de minuscule haring, of eigenlijk is het niet meer dan een spijkertje, uit de grond, vouw de poten op en begin te draaien.

Ali ondersteunt de andere kant van de luifel. Als ie bijna binnen is, verschijnt er in de camperdeur een slaperig hoofd. "Ik hoor lawaai, wat is er aan de hand?" De luifel is binnen en laat meneer maar raden wat de reden is van zijn ingedraaide luifel. 

Later zie ik een andere buur meneer uitleggen, dat hij gisteren het zelfde lot heeft ondergaan en eigenlijk de buren zou moeten bedanken.

Hierboven nog een mooi voorbeeld van een opbouwend lage drukgebied, waar geheid regen en dus ook wind uit tevoorschijn zal komen. Trouwens de kleuren zijn ook magnifiek, toch?

Voor de volgende dagen lijkt hetzelfde weerbeeld ons lot te zijn.