donderdag 26 mei 2022

Holzminden 4

Ja, het is een drukke bedoening op de camping tijdens Hemelvaart. Want de Duitsers maken er echt een "feestje" van, mede omdat Vaderdag ook op deze dag wordt gevierd. 

Als we gisteren over "Die Wiese" (een groot stuk land tegenover de camping) lopen, komen we het linker bord tegen. "Vanaf de 25e is alles bezet", zegt het. Wij zien nog enorm veel lege plekken en zijn verbaasd. Op één van die lege plekken staat dit bord (rechts). Jan de Haan heeft hier een bijeenkomst georganiseerd. Nu zijn er weinig Duitsers die Jan heten, dus dit moet wel een Nederlander zijn. Hoofd-journalistiek legt, hier en daar, haar oor te luister en komt erachter dat het om een Mitsubishi L300 "Treffen" handelt.

Het gaat om dit soort campers, die op een L300 zijn gebouwd, vaak eigenbouw. Er komen er dezer dagen dus 27, van diverse makelij, die elkaar dus treffen, dit weekeinde in Holzminden.

Gisteravond maak ik nog dit plaatje van Holzminden by Night. Het is alleen jammer dat de brug niet meer wordt verlicht.

Dan nog even over de navigatie kennis van Hoofd-fietstochtjes, tegenover mijn Navi skills. We rijden richting Höxter en over de brug bij Lüftringen steken we de Weser over om aan de andere kant weer terug naar Holzminden te fietsen. Op een gegeven moment roept Hoofd-navigatie, hier rechtsaf, wat ik haar ontstrijd, want ik wil langs de Weser blijven fietsen. Nou, dat heb ik geweten. We komen in een soort "niemandsland" terecht en is het maar de vraag of we wel weer in Holzminden uitkomen. Jammer dat ik mijn "tracker" niet goed heb gestart, anders had ik jullie kunnen laten zien, welke belachelijke omweg wij hebben gefietst. 

Vanaf nu bemoei ik me niet meer met de route.