woensdag 18 mei 2022

Henxel 10

 Beste lezers (essen), verwacht niet al teveel van deze blog, want ik zit hier na een dag van afzien in een camper van 35 graden. Omdat het zo verzengend heet en benauwd is, doen we alle ramen tegen elkaar open. Ook die ramen die we (bijna) nooit open hebben. Dat heeft gevolgen, want voordat ik aan deze blog kan beginnen, mag ik eerst een raam gaan repareren. Op het moment dat ik het raampje open, valt het uitzet mechanisme naar buiten in het rulle zand. Oef, en het is al zo warm, maar gelukkig heb ik een lieftallige assistente die het moreel hoog houdt, waardoor de klus redelijk snel weer wordt geklaard.

Sommige mensen laten niets aan het toeval over. Als het gezellig moet zijn, dan maken we het gezellig. In dit geval zijn het onze Duitse mede camperaars, die sowieso wel voor gezelligheid borg staan. Normaal wordt er een heel circus rondom een Duitse camper opgebouwd, natuurlijk gecomplementeerd met een enorme barbecue. Kijk, dat hebben deze Duitsers niet, "Aber gemutlich soll es sein", dus..... op het tafeltje komt een schemerlampje te staan. Trouwens wie weet het goede Duitse woord voor "Gezellig?"

Denk niet dat dit alleen aan Duitsers is voorbehouden. Ook Nederlanders kunnen er wat van, getuige deze potten met (kunst)bloemen naast de staanders van de luifel.

Oke, de temperatuur in de camper is inmiddels gedaald tot 32 graden, maar ik heb het zweet op de rug staan, dus zoek ik weer een verfrissend windje op. Ik weet niet of Hoofdredactie (de speller vindt dat het streepje er niet tussen hoort)  zich wel in deze sauna wil begeven om een en ander te redigeren.