vrijdag 13 mei 2022

Henxel 5

 Als we wakker worden is het bewolkt dus wordt het een dag van...... winkelen in Winterswijk. Want dat is het eerste wat Hoofd-winkelen te berde brengt! "Ideaal weer om de stad te bezoeken". Breng daar maar eens iets tegenin.

Maar na het ontbijt en koffie kijken we eerst het tweede en laatste deel van de tv serie "Line of Duty", want die hebben we gisternacht maar even gelaten voor wat het is. Het zou namelijk 2 uur zijn geworden. 

"We eten wel een broodje in de stad", dus stappen we even over elven op de fiets. 4 of 5 jaar geleden zijn we hier eens geweest en geloof het of niet, Hoofd-oriĆ«ntatie weet nog precies de weg naar het centrum van Winterswijk en waar we de fiets kunnen stallen. Ook hier naartoe, vanaf Obelink maandag, wist ze mij haarfijn uit te leggen hoe er te komen. Komt nog bij dat, toentertijd er een wegomlegging was!  Ik zal hier wel nooit aan wennen.

Winterswijk is een prachtige stad, jammer dat ik de kerktoren er niet helemaal op krijg. 


De binnenstad heeft meerdere mooie gevels zoals dit exemplaar.

Wie kent ze nog: de "buikschuivers" van weleer. Hoewel deze tot de meer luxere soort gerekend kan worden. Als tegenhanger had je dan de "Kreidler Floret" voor de vetkuif en de Puch (met hoog stuur) voor de Alto's. Tja, waar is de tijd gebleven. In deze winkel koopt Hoofd-chic een prachtige wollen trui voor mij, van echte Merino wol. Schijnt bijzonder te zijn. Tegenwoordig zijn dit soort broeken weer in de mode, onder de namen Bellbottem, Flaired en Bootcut. Laat ik U lezers vertellen dat Hoofd-mode 65 jaar geleden dit type broek al droeg, samen met vriendin Jikke. Van fel oranje ribfluweel stof werd een broek gemaakt en onder aan de pijpen werd, in de naad, een driehoekig stuk bloemetjesstof genaaid, zodat de broek wijd uitliep. Maar ja, wij noemden dat gewoon "wiede piepen". Ach, ik was toch al op de nostalgische tour!

Vanavond eten we in het restaurant, hier op de camping. Spannend, want vanmiddag hebben we ons uit laten leggen hoe het allemaal werkte. Je kunt o.a. kiezen voor gerechten op 1 plank, die je dan deelt. Maar het fijne kon de jongeman ons ook niet duidelijk maken, want "hij werkte niet in de keuken". Hij is dus bij voorbaat verschoond.